Yeniden Refah Partisi Bölge Sorumlusu Mehmet Ali Koçer, Karaman İl Başkanı Şaban Köylü ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Tekmarsan Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde sanayi esnafının yaşadığı ekonomik sorunlar, artan maliyetler, işlerin sürdürülebilirliği ve sektöre ilişkin beklentiler gündeme geldi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmelerde esnafın talep ve önerilerini dinleyen parti temsilcileri, özellikle geçim sıkıntısı, üretim maliyetleri ve işlerin devamlılığı konusunda yaşanan sorunlar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde yalnızca ekonomik sorunlar değil, gençlerin istihdamı ve mesleki eğitimin geliştirilmesi gibi konular da değerlendirildi.
Sanayi Esnafının En Büyük Sorunlarından Biri Çırak Bulamamak
Tekmarsan Sanayi Sitesi esnafının dile getirdiği önemli sorunların başında çırak bulamama sıkıntısı geldi. Mesleklerini uzun yıllardır sürdüren ustalar, yetiştirecek genç bulmakta zorlandıklarını belirterek bu durumun zanaatların geleceği açısından endişe verici olduğunu ifade etti.
Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Köylü, çıraklık sorununun yalnızca bugünün esnafını ilgilendirmediğini, üretimin devamlılığı ve mesleklerin gelecek nesillere aktarılması bakımından da büyük önem taşıdığını vurguladı.
Mesleki eğitimin güçlendirilmesi, gençlerin zanaata ve üretime yönlendirilmesi, meslek liseleri ile sanayi esnafı arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Köylü, çıraklık sisteminin daha cazip hale getirilmesinin önemini dile getirdi. Bugünün çıraklarının yarının ustaları olduğunu belirten Köylü, mesleklerin yaşatılması ve gençlerin iş sahibi olabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini kaydetti.

“Biz Sadece Seçim Zamanı Değil, Geçim Zamanı da Milletimizin Yanındayız”
Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Şaban Köylü, vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemenin ve çözüm için mücadele etmenin siyaset anlayışlarının temelini oluşturduğunu söyledi.
Siyasetin yalnızca seçim dönemlerinde vatandaşın kapısını çalmak olmadığını belirten Köylü, esnafın, çiftçinin, işçinin, emeklinin, işsizin ve geçim mücadelesi veren bütün vatandaşların sorunlarını her zaman gündemde tutmaya önem verdiklerini ifade etti.
Toplumun farklı kesimlerinin ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadele ettiğini belirten Köylü, esnafın işini ayakta tutmaya, çiftçinin üretmeye, işçinin emeğinin karşılığını almaya, emeklinin geçinmeye, gençlerin ise geleceğe umutla bakmaya çalıştığını dile getirdi.
Vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıların yalnızca bireysel sorunlar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Köylü, siyasetin temel sorumluluğunun vatandaşın yükünü paylaşmak ve sorunlara çözüm üretmek olduğunu kaydetti.
“Esnafımızın Derdi, Milletimizin Derdidir”
Esnafın ekonominin temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Şaban Köylü, sanayide üretim yapan, dükkânında hizmet veren ve alın teriyle ailesinin geçimini sağlayan esnafın desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
Esnafın güçlenmesinin, üretimin artmasının, gençlerin meslek sahibi olmasının ve toplumun refah seviyesinin yükselmesinin ortak hedef olması gerektiğini belirten Köylü, vatandaşların talep ve beklentilerini dinlemeyi ve sorunlarını gündeme taşımayı sürdüreceklerini söyledi.
Ziyaretlerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirten Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Köylü, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bizim siyaset anlayışımız makam siyaseti değil, hizmet siyasetidir. Biz sadece seçim zamanı değil, geçim zamanı da vatandaşımızın yanındayız. Esnafımızın, çiftçimizin, işçimizin, emeklimizin, gençlerimizin ve işsiz vatandaşlarımızın yanında olmaya; onların sorunlarını dinlemeye ve çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim siyasetimizin merkezinde milletimiz vardır.”
Next




