Karaman’da kadınların girişimcilik alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak ve yenilikçi fikirlerin ortak projelere dönüşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Kadın Girişimciliği: Bir Fikirden Ortak Bir Geleceğe” başlıklı buluşma, 23 Ekim 2026 Cuma günü LANDA Kadın Girişim Kooperatifi’nde gerçekleştirildi. GASİD Başkanı, ETKİ Hibe ve Proje Danışmanlığı Kurucusu ve Proje Uzmanı Şerife Esma Kaplan’ın sunumuyla gerçekleştirilen etkinlikte, kadınların sahip oldukları bilgi ve deneyimleri girişimcilik fırsatlarına dönüştürme yolları değerlendirildi.

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİN FARKLI YÖNLERİ ELE ALINDI

Buluşmada iş fikri geliştirme, hedef kitle belirleme, proje hazırlama ve yerel imkânları değerlendirme gibi konular üzerinde duruldu. Kadınların girişimcilik yolculuğunda karşılaştıkları güçlükler de gündeme gelirken, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri paylaşıldı. Katılımcılar, Karaman’ın mevcut potansiyeli ve şehirde gerçekleştirilebilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Farklı alanlarda bilgi ve deneyim sahibi kadınların düşüncelerini paylaşmasıyla yeni projelere ve iş birliklerine yönelik fikirler ortaya konuldu. Etkinlikte girişimciliğin yalnızca bireysel çabayla sınırlı olmadığına dikkat çekilirken bilgi paylaşımı, dayanışma, görev dağılımı ve ortak sorumluluk anlayışının sürdürülebilir çalışmalar açısından taşıdığı önem de ele alındı.

LANDA’NIN ORTAK ÜRETİM HEDEFİ

LANDA Kadın Girişim Kooperatifi, kadınların yalnızca üretim süreçlerinde yer almasını değil, aynı zamanda fikir geliştirmesini, karar alma mekanizmalarına katılmasını ve sorumluluk üstlenmesini destekleyen bir yapı oluşturmayı hedefliyor. Bu doğrultuda düzenlenen buluşma, farklı yeteneklere ve deneyimlere sahip kadınların tanışması, katkı sunabilecekleri alanları keşfetmesi ve ortak çalışma imkânlarını değerlendirmesi açısından önem taşıdı. Kooperatifin yaklaşımı doğrultusunda proje geliştirme, organizasyon, iletişim, üretim ve yönetim gibi farklı alanlardaki becerilerin bir araya getirilerek güçlü bir çalışma kültürünün oluşturulması amaçlanıyor. Kadınların bireysel birikimlerinin ortak faydaya dönüştürülmesi ve Karaman’ın yerel değerlerinin yeni üretim fırsatlarıyla buluşturulması da hedefler arasında bulunuyor.

Tatlı Teşhir Dolabı Muhallebici ve Tatlıcılar İçin Nasıl Seçilir?
Tatlı Teşhir Dolabı Muhallebici ve Tatlıcılar İçin Nasıl Seçilir?
İçeriği Görüntüle

YENİ BULUŞMALAR DEVAM EDECEK

Etkinlikte ortaya çıkan fikir ve öneriler, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi için ortak çalışmaların ve deneyim paylaşımının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Buluşmanın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Şerife Esma Kaplan’a, GASİD’e, ETKİ Hibe ve Proje Danışmanlığına ve etkinliğe katılan tüm kadınlara teşekkür edildi. LANDA Kadın Girişim Kooperatifi’nin, girişimcilik potansiyelini geliştirmek, yerel değerleri değerlendirmek ve ortak üretim kültürünü güçlendirmek isteyen kadınlarla yeni buluşmalar gerçekleştirmeyi sürdüreceği bildirildi. LANDA’nın çalışmalarını Instagram üzerinden @landakadinkooperatifi hesabından takip etmek mümkün.

Kaynak: Haber Merkezi