Ermenek İlçe Jandarma Komutanlığı, Güneyyurt Jandarma Karakol Komutanlığı ve Kazancı Jandarma Karakol Komutanlığı personeline yönelik düzenlenen eğitimlerde, şiddetin önlenmesi, şiddet vakalarına doğru müdahale edilmesi ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı. Seminerlerle kamu personelinin konuya ilişkin bilgi düzeyinin artırılması ve şiddetle mücadelede üstlendikleri sorumluluklar konusunda bilinç kazanmaları amaçlandı.

Karaman’da Üniversite Öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi
Karaman’da Üniversite Öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi
İçeriği Görüntüle

Şiddetin Türleri ve Mücadele Yöntemleri Ele Alındı

Seminerlerde kadına yönelik şiddetin tanımı ve türleri, şiddetin ortaya çıkmasına neden olan etkenler ve bireyler üzerindeki etkileri hakkında bilgilendirme yapıldı. Katılımcılara şiddetle mücadele alanında hizmet veren kurumsal birimler tanıtılırken, şiddet vakalarıyla karşılaşıldığında izlenmesi gereken yollar üzerinde duruldu. Eğitimlerde, şiddetin erken fark edilmesi, mağdurların ihtiyaç duydukları desteğe yönlendirilmesi ve ilgili kurumların görev alanlarının doğru anlaşılması konularına dikkat çekildi. Bu kapsamda kamu personelinin bilgi ve farkındalığının geliştirilmesinin, şiddetle mücadele çalışmalarının etkin biçimde yürütülmesi açısından taşıdığı önem vurgulandı.

Kurumlar Arası İş Birliği Güçlendirilecek

Programın önemli başlıklarından birini, kamu personelinin şiddet durumunda yerine getirmesi gereken sorumluluklar ve bildirim yükümlülüğü oluşturdu. Şiddet vakalarının ilgili birimlere bildirilmesi, mağdurların korunmasına yönelik mekanizmaların doğru işletilmesi ve kurumlar arasında koordinasyon sağlanması konularında bilgilendirmeler yapıldı. Ermenek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması ve mücadele sürecinde görev alan kurumlar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi