Başkan Ali Ankaralı'dan Emniyet Müdürü Turhan’a Teşekkür ve Takdir Ziyareti
Karaman Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ankaralı, başkan Vekili Umut Aydın, Sekreter-Muhasip Taner Özcihan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Veli Akarsu ve Ömer Salih Diler, Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, kent genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmaları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Karaman’da sağlanan huzur ortamı, suçla mücadeledeki kararlılık ve emniyet teşkilatının halkla kurduğu güçlü iletişim ön plana çıkan konular arasında yer aldı.
“Yazdıklarımız değil, hissettiklerimiz”
Ziyaret sırasında Başkan Ankaralı, Emniyet Müdürü Turhan’a takdim edilen plakette yer alan sözlerin, yalnızca yazılı kelimeler olmadığını, aynı zamanda içlerinden gelen samimi bir teşekkürün ifadesi olduğunu dile getirdi.
Plakette yer alan ifadeleri okuyan Ankaralı şu sözlerle duygularını paylaştı:
“Sayın Emniyet Müdürümüz Mehmet Turhan; Karaman’da bugün huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak, bu sizin suç ve suçlulara karşı yürüttüğünüz etkin mücadele sayesindedir. Vizyoner bakış açınız ve bizlere gösterdiğiniz yakın ilgi için şahsım ve odam adına en içten teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.”
“Sokaklarda huzur varsa, emeğiniz büyük”
Başkan Ankaralı, kentte Emniyet teşkilatının yürüttüğü başarılı operasyonlarla Karaman’da huzur ve güven ortamının güçlü şekilde hissedildiğini belirtti. Suçlularla mücadelede ayrım gözetmeksizin kararlılıkla hareket edildiğini ve vatandaşların artık sokaklarda daha güvenli bir şekilde dolaşabildiğini vurgulayan Ankaralı, sözlerine şöyle devam etti:
“Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okullarına gönderebiliyorsak, bunda başta Sayın Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm emniyet personelinin büyük emeği vardır. Kendilerini kutluyor, üstün gayretleri için teşekkürü borç biliyoruz.”
Anlamlı Sözlerle Mesajını Tamamladı
Ziyaretin sonunda Başkan Ankaralı, Emniyet Teşkilatı'nın toplumdaki yerine vurgu yapan şu özlü sözlerle konuşmasını tamamladı:
“Polis; asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır.”
“Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı gösterilmeli ve itaat edilmelidir.”
“Herkesin polisi kendi vicdanıdır; fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır.”
Eğitime Destek Vurgusu
Emniyet Müdürü Mehmet Turhan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özellikle asayişe yönelik çalışmaların toplumda karşılık bulmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Başkan Ankaralı’nın Ticaret Lisesi’nde okuyan 70 öğrenciye burs sağlanması yönündeki girişimlerine de dikkat çeken Turhan, bu desteğin yalnızca maddi değil, aynı zamanda gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına da büyük önem taşıdığını belirterek teşekkür etti.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.












