Cinayeti kendisi değil kardeşi işlemiş!

24 Haziran 2020 - 18:44
TAKİP ETTAKİP ET
Karaman'da geçtiğimiz günlerde işlenen Halil Şatay cinayetinde ortaya çarpıcı ifadeler atıldı.

KARAMAN'da geçtiğimiz günlerde Kızık (Güdümen)  köyünde 51 yaşındaki Halil Şatay'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 14 yaşındaki M.Y.,  hakim karşısına çıkarak kasten adam öldürme suçundan tutuklandı. 

Tutuklanan M.Y. verdiği ifadesinde Halil Şatay'ı 11 yaşındaki kardeşi M.Y.'nin bıçakladığını, o anda kardeşinin kendisinden küçük olduğu için koruma amaçlı olayı üstlendiğini öne sürdü.

Olay, 22 Haziran'da  merkeze bağlı Kızık köyünde yaşandı. İddiaya göre, M.Y. (14) ve kardeşi M.Y. (11), komşuları Halil Çatay (50) ile damlama sulama hortumu yüzünden tartışmaya başladı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine M.Y., komşusu Halil Çatay’ı bacağından bıçaklayarak ağır yaraladı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Köye giden sağlık ekibi, yaptığı kontrolde Halil Çatay’ın hayatını kaybettiğini tespit etti. Olayın şüphelisi M.Y. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. 

Gözaltındaki M.Y. Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. M.Y., ifadesinde kardeşi M.Y. ile birlikte evin önündeki damlama su borularının ipini kesip, bahçeye yerleştirecekleri sırada olayın gerçekleştiğini söyledi.

M.Y., ifadesinde, ''Biz kardeşim olan M.Y. ile birlikte evimizin bahçesindeki damlama sulama hortumlarını bahçeye sermek üzere çıktık. Damlama hortumlarının iplerini kesmek için ise yanımıza ekmek bıçağı aldık. Evin önüne indik, Komşumuz olan Halil Şatay ve eşi Emine Şatay,  beyaz renkli bir arabayla geldi.  Halil Şatay ve eşi, bize hitaben, bize ait olan ve evlerinin duvarının dibine koymuş olduğumuz rulo boruları  çekmemizi istediler. Bizde kendilerine çekeceğimizi söyledik. Halil Şatay, bize küfer etti ve  kardeşime tokat attı. Ben biraz daha gerideydim.  Kardeşim de  elindeki bıçağı rast gele Halil Şatay'ın üzerine savurdu.

Ben ayırmaya çalıştım. Bende bıçak yoktu. Bendeki bıçağı boruların orada unutmuştum. Kardeşim bıçağı savururken Halil Şatay, yaralandı.  Bende bizi takip etmemesi için Halil Şatay'ın aracının tekerlerini kestim. Biz daha sonra evimizin önündeki motosikletle olay yerinden ayrıldık. Ben kardeşimi korumak için elindeki bıçağı aldım ve jandarmaya teslim oldum. Ambulansı da ben aradım.''dedi. 

M.Y., sevk edildiği mahkeme heyeti tarafından, suçu işlediğine dair kuvvetli delil ve olguların bulunduğunun belirterek 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan M.Y., Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.