Devletin tüm kademelerine sinsice sızan ve yıllarca milletin temiz duygularını istismar eden FETÖ, 15 Temmuz 2016’da dış güçlerden aldığı emirle hain bir darbe girişiminde bulunmuştur. Ancak milletimiz, vatanı, inancı ve özgürlüğü uğruna ölümü dahi göze alarak bu ihaneti bertaraf etmiş, tüm dünyaya örnek olacak bir direniş sergilemiştir.
15 Temmuz; istiklâlimiz ve istikbalimiz için milletimizin canıyla, kanıyla yazdığı, tarihimizin en karanlık gecesinden doğan aydınlık bir sabahın adıdır. O gece sadece darbe değil, milletin esarete boyun eğmeyeceği bir kez daha tescillenmiştir.
Bu kutlu direniş, milletimizin bağımsızlık ruhunu, özgür yaşama kararlılığını ve imanla yoğrulmuş birlik bilincini tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Helikopterlerle, tanklarla, uçaklarla saldırıya uğrayan şehirlerde, insanlar korkmadan meydanlara akmış; sokağa çıkmanın değil, susmanın bedelinin daha ağır olduğunu göstermiştir.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bizler de, o gece hiçbir bahaneye sığınmadan, yalnızca milletin ve memleketin tarafında yer aldık. Gecenin karanlığında birer meşale gibi direnişe koşan üyelerimizden dört şehit verdik. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
15 Temmuz, karanlığın üzerine doğan bir milletin dirilişidir. Bu ruh, bu bilinç ve bu irade daim olacak; Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme kararlılığıyla yolumuza devam edeceğiz.










