Küçükçekmece’de Yaz Sanatla Şenleniyor: “Sokakta Sanat Var” Etkinliği Başladı
Küçükçekmece Belediyesi, yaz aylarını sanatsal etkinliklerle renklendirmek amacıyla başlattığı “Sokakta Sanat Var” projesiyle, 7-18 yaş arası çocukları ve gençleri yaratıcı atölyelerle buluşturuyor. İlçenin çeşitli noktalarında gerçekleşen etkinlikler, 29 Ağustos’a kadar devam edecek.
Program kapsamında sokak sergileri, ebru uygulamaları, serbest çizim ve çocuklara özel sanat atölyeleri gibi birçok ücretsiz etkinlik düzenleniyor. Katılımcılar, hem eğleniyor hem de farklı sanat dallarını deneyimleme fırsatı buluyor.
Başkan Çebi: “Sanat, çocuklar için özgür bir ifade alanıdır”
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, etkinliklerin çocukların hayal gücünü geliştirmek ve sosyal becerilerini artırmak amacıyla planlandığını belirterek, “Sanat, çocukların kendilerini özgürce ifade edebilecekleri alanlardan biridir. Bu nedenle sanatı, yaz boyunca ilçemizin her köşesine taşıyarak daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Katılımcılardan Büyük İlgi
Cennet Meydanı’nda düzenlenen ikinci etkinlikte çocuklarıyla birlikte atölyelere katılan Dilek Ceyhan, organizasyonu oldukça verimli bulduğunu belirtti: “Kendi mahallemizde böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çok anlamlı. Çocuklar hem sanatla iç içe oluyor hem de sosyalleşiyor. Atölyelerde sıra düzeniyle ilerleniyor, bu da organizasyonun düzenli olmasını sağlıyor. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
11 yaşındaki Sabur Ay ise duygularını şu sözlerle ifade etti: “Evim etkinlik alanına çok yakın. Önce kalabalığı görünce şaşırdım ama sonra resim ve boyama atölyelerini fark ettim. Çok eğlenceli, arkadaşlarımla birlikte vakit geçiriyoruz. Kendi sokağımda böyle bir etkinlik olması harika!”











