Karaman'da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği kapsamlı asayiş uygulamalarında, uyuşturucu maddelerden kaçak tütüne, ruhsatsız silahlardan aranan şahıslara kadar birçok yasa dışı unsur tespit edilerek ele geçirildi. Toplamda 7 kişi tutuklanırken, emniyet yetkilileri denetimlerin aralıksız süreceğini duyurdu.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda 3 bin 918 kişi sorgulanırken, farklı suçlardan aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı.
Trafik uygulamaları kapsamında:
Alkollü araç kullanan 11 kişiye,
Ehliyetsiz ya da yetersiz ehliyetle araç kullanan 76 kişiye,
Kamu düzenini tehdit edecek şekilde araç kullanan 36 kişiye idari para cezası kesildi.
Ayrıca:
136 araç trafikten men edilirken,
15 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Ele Geçirilenler:
Narkotik ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan aramalarda şu yasa dışı malzemeler ele geçirildi:
3 adet ruhsatsız tabanca
1 adet ruhsatsız av tüfeği
24 adet kesici-delici alet
44 adet fişek
90 kilogram kıyılmış kaçak tütün
207 adet ecstasy hap
2 gram metamfetamin
9 adet 1304 kullanımlık bonzai emdirilmiş kağıt
5 adet eroin dolu, kullanıma hazır şırınga
5 adet bonzaiyle doldurulmuş içime hazır sigara
Emniyet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla denetim ve operasyonların kararlılıkla süreceği vurgulandı.












