<rss xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:wfw="http://wellformedweb.org/CommentAPI/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom" xmlns:sy="http://purl.org/rss/1.0/modules/syndication/" xmlns:slash="http://purl.org/rss/1.0/modules/slash/" xmlns:media="http://search.yahoo.com/mrss/" version="2.0">
         <channel>
         <title>Gündem</title>
         <link>https://www.karamanhaber.com/gundem/</link>
         <description>{karaman haber} gündemi , {karamanda} haberler, {karaman haber} , {karaman} haber , {karaman} , {karaman gündem} {karaman haber} imaret</description><item>
			<title><![CDATA[Karaman’da Camilere Estetik Dokunuş: Kapsamlı Çevre Düzenlemesi Başladı]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Belediyesi’nden Camilerde Yoğun Mesai]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman Belediyesi, şehir genelindeki camilerde çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların ibadetlerini daha temiz, düzenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında cami çevreleri modern bir görünüme kavuşturuluyor.

Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda cami bahçelerinde peyzaj düzenlemeleri yapılırken, yeşil alan bakımları ve çevre temizliği de titizlikle sürdürülüyor. Aynı zamanda cami içlerinde gerçekleştirilen kapsamlı temizlik çalışmalarıyla ibadet alanları daha hijyenik hale getiriliyor.

Yetkililer, kent genelindeki camilerde planlı şekilde devam eden çalışmaların belirlenen program doğrultusunda diğer mahallelerde de sürdürüleceğini ifade etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-cami-bakim-ve-temizligi-4342.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-cami-bakim-ve-temizligi-4342.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-cami-bakim-ve-temizligi-4342-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-cami-bakim-ve-temizligi-4342.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karaman-cami-bakim-ve-temizligi/107303/</link>
			<pubDate>Wed, 06 May 2026 17:31:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[BAŞYAYLA’YA DOĞALGAZ MÜJDESİ]]></title>
			<description><![CDATA[Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kararıyla onaylandı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BAŞYAYLA’YA DOĞALGAZ MÜJDESİ: SÜREÇ RESMEN BAŞLADI

 

Karaman Milletvekili Osman Sağlam, Başyayla ilçesinin doğal gaz dağıtım bölgesine dâhil edilmesine ilişkin önemli gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Milletvekili Sağlam, yaptığı açıklamada Başyayla’nın doğal gaz dağıtım ağına alınmasının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurul Kararı ile onaylandığını belirtti. Bu karar doğrultusunda ilçenin doğal gaza kavuşma sürecinin resmen başladığını ifade eden Sağlam, planlamalar çerçevesinde Başyayla’ya bu kış doğal gaz arzının sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Sürecin hayata geçirilmesinde katkı sunanlara teşekkür eden Sağlam, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ve AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milletvekili Sağlam, Başyayla’da atılan bu adımın ilçenin gelişimi açısından önemli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, kazanımların kalıcı projelerle büyütülmeye devam edeceğini ifade etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/basyayla-dogalgaz-muhendisi-2052.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/basyayla-dogalgaz-muhendisi-2052.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/basyayla-dogalgaz-muhendisi-2052-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/basyayla-dogalgaz-muhendisi-2052.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/basyayla-dogalgaz-muhendisi/107289/</link>
			<pubDate>Tue, 05 May 2026 18:48:15 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KMÜ'DEN KARAMAN OSB'YE ULUSLARARASI KATILIMLI TEKNİK GEZİ]]></title>
			<description><![CDATA[Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri, eğitimlerini sahada pekiştirmek amacıyla Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ne teknik gezi düzenledi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cemil Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen programa; Bankacılık ve Sigortacılık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Yeni Medya ve İletişim bölümlerinde öğrenim gören çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik, teorik bilgilerin sektör deneyimiyle desteklenmesi açısından önemli bir uygulama alanı sundu.

Geziye ayrıca Erasmus+ programı kapsamında KMÜ’de bulunan uluslararası öğrenciler ile İshak Razzakov Kırgız Devlet Teknik Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri de iştirak etti.

Program kapsamında katılımcılar, Karaman’ın önde gelen sanayi kuruluşlarından Duru Bulgur, Saray Bisküvi, White Rose Otomasyon, Üçsa Ambalaj, Slava Süt ile Düzenli Soğuk Hava ve Paketleme tesislerini yerinde inceleme fırsatı buldu.

Farklı ülkelerden katılımcıların yer aldığı teknik gezi, kültürlerarası etkileşimi artırırken, öğrencilerin küresel perspektif kazanmalarına katkı sağladı. Programla birlikte öğrencilerin sanayi-üniversite iş birliğini yakından gözlemlemeleri, sektör temsilcileriyle doğrudan temas kurmaları ve kariyer planlamalarına yönelik deneyim elde etmeleri hedeflendi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-osb-2063.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-osb-2063.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-osb-2063-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/karaman-osb-2063.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karaman-osb/107281/</link>
			<pubDate>Tue, 05 May 2026 09:17:54 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[ Son dakika! Kurban Bayramı Tatili 9 Gün oldu ]]></title>
			<description><![CDATA[ Son dakika! Kurban Bayramı Tatili 9 Gün oldu ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Kurban Bayramı tatiliyle ilgili milyonlarca vatandaşın merakla beklediği karar açıklandı. Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu.

Arefe gününün Salı gününe denk gelmesi nedeniyle alınan “köprü izin” kararıyla birlikte, tatil süresi uzatıldı. Yapılan düzenlemeyle kamu çalışanları için bayram tatili hafta sonlarıyla birleşerek toplamda 9 gün olacak.

Karar, özellikle tatil planı yapan vatandaşlara uzun bir dinlenme ve seyahat imkânı sunarken, turizm sektöründe de hareketlilik beklentisini artırdı
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kurban-bayrami-tatili-6748.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kurban-bayrami-tatili-6748.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kurban-bayrami-tatili-6748-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kurban-bayrami-tatili-6748.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/kurban-bayrami-tatili/107280/</link>
			<pubDate>Mon, 04 May 2026 19:41:46 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[ANNELİK MAKAMI ÜZERİNDEN REKLAM TEPKİSİ: DİYANET-SEN’DEN SERT AÇIKLAMA]]></title>
			<description><![CDATA[Diyanet-Sen Karaman Şube Başkanı Ali Demirci, bir beyaz eşya markasının Anneler Günü reklamına tepki göstererek, içeriğin annelik kavramını zedelediğini ve aile yapısını hedef aldığını belirtti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Diyanet-Sen Karaman Şube Başkanı Ali Demirci, son günlerde bir beyaz eşya markasının Anneler Günü kapsamında yayınladığı reklam filmine yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Demirci, reklamda bir kadının bir hayvana “oğluşum” diyerek kendisini anne olarak ifade etmesini eleştirerek, söz konusu içeriğin toplumsal değerlerle bağdaşmadığını savundu.

Açıklamada, anneliğin hem dini hem de kültürel açıdan önemli ve saygın bir makam olduğuna dikkat çekilerek, bu kavramın farklı unsurlarla özdeşleştirilmesinin toplumda rahatsızlık oluşturduğu ifade edildi. Hayvan sevgisinin önemine vurgu yapılırken, bu sevginin annelik kavramı ile eş tutulmasının doğru olmadığı belirtildi.

Demirci, açıklamasında aile kurumunun korunmasının önemine değinerek, bu tür içeriklerin aile yapısını zedeleyebileceğini öne sürdü. Reklamın toplumun değerleriyle örtüşmediğini ifade eden Demirci, kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine söz konusu reklamın yayından kaldırıldığını da hatırlattı.

Diyanet-Sen olarak ilgili kurumlara çağrıda bulunan Demirci, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başta olmak üzere yetkili mercilerin benzer içeriklere karşı daha hassas davranması gerektiğini belirtti. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da aile yapısını korumaya yönelik gerekli adımları atmasının önemine işaret etti.

Açıklamasının sonunda Demirci, toplumun kültürel ve manevi değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, benzer tartışmalara yol açabilecek içeriklerden kaçınılması çağrısında bulundu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/diyanetsen-karaman-5703.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/diyanetsen-karaman-5703.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/diyanetsen-karaman-5703-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/diyanetsen-karaman-5703.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/diyanetsen-karaman/107269/</link>
			<pubDate>Mon, 04 May 2026 10:53:37 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN KESOB BAŞKANI BELLİ OLDU]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanlığı için gerçekleştirilen seçimlerin sonucu belli oldu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanlık seçimi bugün gerçekleştirildi. Esnaf teşkilatının geleceğini belirleyen genel kurul, saat 14.00’te Piri Reis Kültür Merkezi’nde başladı.

Divan Başkanlığını Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş’ın yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın devamında mali ve faaliyet raporları okunarak delegelerin oylarına sunuldu ve ibra edildi.

Genel kurulda başkan adayları Şuayip Dik ve Selahattin Pekoğlu, hazırladıkları listelerle delegelerin karşısına çıkarak esnaf ve sanatkârlara yönelik projelerini ve hedeflerini paylaştı. Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.

Saat 17.00 itibarıyla sona eren oylamada toplam 118 oy kullanıldı. Oylardan 1’i geçersiz sayılırken, Selahattin Pekoğlu 53 oy aldı. Şuayip Dik ise 64 oy alarak Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin yeni başkanı seçildi.

Seçim sürecinin sağduyulu ve olgun bir atmosferde geçtiği genel kurulda birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

Seçimlerde Karaman Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, BBP İl Başkanı Mesut Soyfidan katıldı. 

Yeni başkan Şuayip Dik’i tebrik eder, görevinde başarılar dileriz.

 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kesob-baskani-suayip-dik-oldu-8103.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kesob-baskani-suayip-dik-oldu-8103.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kesob-baskani-suayip-dik-oldu-8103-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/kesob-baskani-suayip-dik-oldu-8103.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/kesob-baskani-suayip-dik-oldu/107261/</link>
			<pubDate>Sun, 03 May 2026 17:22:41 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Jandarma Trafik Personelinden Bilgilendirme Standı]]></title>
			<description><![CDATA[Karayolu Trafik Haftası kapsamında Karaman’da vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları sürüyor. 02-08 Mayıs 2026 tarihleri arasında kutlanan hafta dolayısıyla, Karaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından Karaman Park AVM’de bilgilendirme standı kuruldu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Gün boyu süren etkinlikte jandarma trafik personelleri, vatandaşlara trafik kuralları, güvenli sürüş teknikleri ve trafikte dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kapsamlı bilgiler aktardı. Standı ziyaret edenlere, denetimlerde kullanılan cihaz ve ekipmanlar da tanıtılarak bu sistemlerin çalışma prensipleri uygulamalı şekilde anlatıldı.

Trafik bilincinin artırılmasının hedeflendiği etkinlikte ekipler, vatandaşların sorularını yanıtladı ve çeşitli bilgilendirici broşürler dağıttı. Özellikle trafikte dikkatli olmanın ve kurallara uymanın hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Yetkililer, Karayolu Trafik Haftası boyunca şehir genelinde benzer bilgilendirme ve farkındalık etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.

“Trafikte sadece kendimizden değil, birbirimizden de sorumluyuz” mesajının öne çıkarıldığı etkinlikte, vatandaşlara şu hatırlatma yapıldı:
Kurallara uymak bir tercih değil, sorumluluktur.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/jandarma-haftasi-2060.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/jandarma-haftasi-2060.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/jandarma-haftasi-2060-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/jandarma-haftasi-2060.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/jandarma-haftasi/107255/</link>
			<pubDate>Sat, 02 May 2026 16:03:20 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[HAK-İŞ Karaman İl Başkanı Karakaş: “Savaşa Hayır, Birlik ve Dayanışma Şart”]]></title>
			<description><![CDATA[HAK-İŞ’ten 1 Mayıs Mesajı: “Savaşa Hayır, Birlik ve Dayanışma Şart”]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla hazırladığı bildiriye ilişkin açıklamayı Atatürk Parkında üyelerle birlikte, HAK-İŞ Konfederasyonu Karaman İl Başkanı Mustafa Karakaş yaptı.

Karakaş, 1 Mayıs’ın emeğin, alın terinin ve dayanışmanın simgesi olduğunu belirterek, emekçilerin hak mücadelesinin ancak barış, kardeşlik ve toplumsal birliktelikle güç kazanacağını ifade etti. Açıklamada, savaş, zulüm ve sömürüye karşı güçlü bir duruş sergilendiği vurgulandı.

“Ücrette Adalet, İşte Güvence”

Karakaş, çalışma hayatına ilişkin talepleri de dile getirerek, emekçilerin ücretlerinin enflasyona karşı korunması, milli gelirden aldıkları payın artırılması ve refahın adil paylaşılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun daha demokratik ve katılımcı bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Sendikal hakların güçlendirilmesinin önemine değinen Karakaş, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, iş güvencesinin artırılması ve toplu sözleşme süreçlerinin daha hızlı ve şeffaf yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Kapsamlı Talepler Sıralandı

Açıklamada; kıdem tazminatının korunması, kayıt dışı istihdamla mücadele, çocuk işçiliğinin önlenmesi, kadın, genç ve engellilerin istihdama katılımının artırılması gibi başlıklar yer aldı. Ayrıca iş kazalarının önlenmesi, güvenli çalışma ortamlarının oluşturulması ve iş yerlerinde şiddet ile mobbinge karşı sıfır tolerans uygulanması gerektiği vurgulandı.

Kamu işçilerine yönelik taleplere de değinen Karakaş, kadro düzenlemeleri, ücret farklılıklarının giderilmesi ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“Savaşa ve Zulme Karşıyız”

Karakaş, açıklamasında uluslararası gelişmelere de değinerek, dünyanın birçok bölgesinde yaşanan savaş ve insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Emekçilerin ve sivillerin bu süreçlerden en fazla etkilenen kesim olduğunu belirten Karakaş, uluslararası topluma barış ve adalet için sorumluluk alma çağrısında bulundu.

Son olarak tüm emekçileri birlik ve dayanışma içinde hareket etmeye davet eden Karakaş, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine vurgu yaptı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/hakis-karaman-1-mayis-4099.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/hakis-karaman-1-mayis-4099.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/hakis-karaman-1-mayis-4099-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/05/hakis-karaman-1-mayis-4099.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/hakis-karaman-1-mayis/107250/</link>
			<pubDate>Fri, 01 May 2026 14:46:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[VALİ ÇİÇEK VE EŞİNE HOLLANDA’DA SICAK KARŞILAMA]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Valisi Hayrettin Çiçek ve kıymetli eşi, Hollanda’da düzenlenecek olan HOKAF’ın 30. yıl kutlama programına katılmak üzere ülkeye geldi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Zekeriya Arslan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, 1 Mayıs 2026 Cuma günü Schiedam’da gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında Hollanda’ya teşrif eden Vali Çiçek ve eşini Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda karşıladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen karşılamada, federasyon yetkilileri Vali Çiçek’e programa ilişkin bilgi verirken, Karamanlı hemşehrilerin yoğun ilgisi dikkat çekti.

HOKAF’ın 30. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenecek etkinliklerin, yurt dışında yaşayan Karamanlılar arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmesi bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-hollanda-9885.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-hollanda-9885.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-hollanda-9885-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-hollanda-9885.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/vali-cicek-hollanda/107238/</link>
			<pubDate>Thu, 30 Apr 2026 12:44:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Kent Konseyi Başkanı Ergun Örs’ten Başkan Kalaycı’ya Teşekkür]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da 4 Körüklü Otobüs Hizmete girdi]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ 

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ergün Örs'ten Belediye Başkanı Kalaycı'ya teşekkür. 

Karaman Belediyesi, toplu ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir yatırımı daha hayata geçirdi. Daha önce hizmete sunulan iki körüklü otobüse ek olarak alınan iki yeni araçla birlikte, şehirde hizmet veren modern körüklü otobüs sayısı dörde yükseldi. Bu gelişmeyle birlikte vatandaşların daha konforlu, güvenli ve erişilebilir ulaşım imkanına kavuşması hedefleniyor.

Yaklaşık 85 milyon TL’lik yatırımın, özellikle yoğun saatlerde yaşanan yolcu sıkışıklığını azaltması ve şehir içi ulaşımda kaliteyi artırması bekleniyor. Aynı zamanda çevre dostu ve modern araçların tercih edilmesi, projenin sürdürülebilir şehircilik açısından önemini de ortaya koyuyor.

Projeye ilişkin değerlendirme yapan Karaman Kent Konseyi Başkanı Ergün Örs, yapılan yatırımın Karaman’ın geleceği adına kıymetli bir adım olduğunu belirtti. Örs, bu hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçen Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’ya teşekkür ederek, belediyenin ortaya koyduğu vizyon ve gayretin şehri her geçen gün daha yaşanabilir hale getirdiğini ifade etti.

Karaman Belediyesi’nin ulaşım alanındaki bu hamlesi, şehirde yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kent-konseyi-baskani-ergun-ors-ten-baskan-kalayci-ya-tesekkur-9317.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kent-konseyi-baskani-ergun-ors-ten-baskan-kalayci-ya-tesekkur-9317.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kent-konseyi-baskani-ergun-ors-ten-baskan-kalayci-ya-tesekkur-9317-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kent-konseyi-baskani-ergun-ors-ten-baskan-kalayci-ya-tesekkur-9317.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/kent-konseyi-baskani-ergun-ors-ten-baskan-kalayci-ya-tesekkur/107237/</link>
			<pubDate>Thu, 30 Apr 2026 12:26:19 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Aydın Karan Elazığ İl Emniyet Müdürü Oldu]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da bir dönem kısa adı POMEM olan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinde bulunan Aydın Karan’a önemli görev verildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhurbaşkanlığı kararıyla yapılan atamalar Resmî Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel Manisa’ya atanırken, halen Polis Başmüfettişi olarak görev yapan Aydın Karan ise Elazığ İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.

Karaman’da görev yaptığı dönemde tanınan Aydın Karan’ın yeni görevi kentte memnuniyetle karşılandı.

Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/aydin-karan-elezig-8756.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/aydin-karan-elezig-8756.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/aydin-karan-elezig-8756-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/aydin-karan-elezig-8756.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/aydin-karan-elezig/107233/</link>
			<pubDate>Thu, 30 Apr 2026 00:29:57 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Resmî Gazete'de Üst Düzey Atama Kararları Yayımlandı: Emniyet ve Mülki İdarede Görev Değişimleri]]></title>
			<description><![CDATA[Resmî Gazete’de Üst Düzey Atama Kararları Yayımlandı: Emniyet ve Mülki İdarede Görev Değişimleri]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan üst düzey atama kararları, 30 Nisan 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında valilikler, Emniyet Genel Müdürlüğü ve il emniyet müdürlüklerinde önemli görev değişiklikleri yapıldı.

Kamuoyunun en çok merak ettiği atama Emniyet Genel Müdürlüğü oldu. Nevşehir Valisi olarak görev yapan Ali Fidan, Emniyet Genel Müdürü (Vali) unvanıyla Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Önceki Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ise İçişleri Bakanlığı emrine alındı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığına, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nun 10’uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince, yerine seçildiği üyenin kalan süresini tamamlamak üzere Ankara Valisi Vasip Şahin seçildi.

Yayımlanan karara göre, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş İçişleri Bakanlığı emrine alınırken, Nevşehir Valisi Ali Fidan yeni Emniyet Genel Müdürü olarak atandı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat Ankara Valiliği görevine getirilirken, Adıyaman Valisi Osman Varol Aydın Valisi oldu. İstanbul Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük ise Adıyaman Valiliğine atandı.

Göç İdaresi Başkanı Hüseyin Kök, Nevşehir Valisi olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökhan Zengin, Personel Genel Müdürü olurken, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Levent Kepçeli de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olarak atandı.

İl Emniyet Müdürlüklerinde de dikkat çeken değişiklikler yaşandı. Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne atanırken, Yozgat İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç Konya İl Emniyet Müdürü oldu.

Mersin İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

Yeni atamaların önümüzdeki günlerde resmen devir teslim törenleriyle hayata geçirilmesi bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/nisan-atama-kararnamesi-550.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/nisan-atama-kararnamesi-550.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/nisan-atama-kararnamesi-550-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/nisan-atama-kararnamesi-550.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/nisan-atama-kararnamesi/107232/</link>
			<pubDate>Thu, 30 Apr 2026 00:09:57 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek parçada en büyük elma bahçesi]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman ve Konya Valilerinden Dev Elma Bahçesine Ziyaret]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, Konya Valisi İbrahim Akın ile birlikte Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek parçada en büyük elma bahçesi olma özelliğini taşıyan Engin Tarım’a ait elma bahçesinde incelemelerde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette, işletme sahibi Seyda Ertuğ tarafından Vali Hayrettin Çiçek ve Vali İbrahim Akın’a tesisin genel yapısı, üretim kapasitesi, ihracat faaliyetleri ve bölge ekonomisine sağladığı katkılar hakkında bilgi verildi.

Tarım ve ihracat açısından stratejik öneme sahip işletmede yapılan incelemelerde, modern üretim teknikleri ile bölgesel kalkınmaya sunulan katkılar da değerlendirildi. Ziyaret, tarımsal üretim ve yatırım alanında iş birliği mesajlarıyla tamamlandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/turkiye-nin-ve-avrupa-nin-tek-parcada-en-buyuk-elma-bahcesi-4119.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/turkiye-nin-ve-avrupa-nin-tek-parcada-en-buyuk-elma-bahcesi-4119.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/turkiye-nin-ve-avrupa-nin-tek-parcada-en-buyuk-elma-bahcesi-4119-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/turkiye-nin-ve-avrupa-nin-tek-parcada-en-buyuk-elma-bahcesi-4119.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/turkiye-nin-ve-avrupa-nin-tek-parcada-en-buyuk-elma-bahcesi/107230/</link>
			<pubDate>Wed, 29 Apr 2026 18:33:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Çocukların Bayramı Karaman’da Kutlandı]]></title>
			<description><![CDATA[Bayramın Adı 23 Nisan, Adresi Karaman]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 106'ncı yılı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Program, çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı için Kazım Karabekir Spor Salonu’na geçildi.

Kutlama programına; Valimiz Hayrettin Çiçek ve eşi Berna Çiçek Hanımefendi, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman Yılmaz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, İl Jandarma Komutanı J.KD.Albay Osman Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Çalışkan, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan yaptı. Konuşmasında geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olayda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere rahmet dileyen Çalışkan, milletçe derin bir üzüntü yaşandığını ifade etti.

Öğrencilere hitap eden Çalışkan, onların ülkenin geleceği ve en büyük umudu olduğunu vurgulayarak, eğitim camiası olarak çocukları yalnızca akademik başarıyla değil; millî ve manevi değerlerle donatılmış bireyler olarak yetiştirme gayreti içinde olduklarını belirtti.

Programda öğrenciler tarafından okunan şiirler davetliler tarafından tam not aldı. Kutlamalar çerçevesinde öğrencilerin hünerlerini sergiledikleri folklorik ve müzikal gösterileri protokol üyelerine ve misafirler ilgiyle izledi.

Kutlamalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106’ncı yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından takdim edilmesiyle sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-23-nisan-9715.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-23-nisan-9715.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-23-nisan-9715-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-23-nisan-9715.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karaman-23-nisan/107192/</link>
			<pubDate>Thu, 23 Apr 2026 16:56:59 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[MİLLETİN İRADESİNİN VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN BAYRAMIDIR]]></title>
			<description><![CDATA[AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[

Başkan Öztürk mesajında, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda millet iradesinin tecelli ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan, milletimizin kendi kaderine sahip çıktığı, sözün ve kararın millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği kutlu bir gündür. Bu anlamlı günün çocuklarımıza armağan edilmiş olması ise geleceğe verdiğimiz önemin en güçlü göstergesidir.”

AK Parti olarak insanı merkeze alan bir siyaset anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Öztürk, çocukların güçlü Türkiye’nin en büyük teminatı olduğunu vurguladı.

“Bizim siyasetimizin merkezinde insan vardır, aile vardır, çocuklarımız vardır. Türkiye Yüzyılı hedeflerimize yürürken en büyük gücümüz; iyi yetişmiş, değerlerine bağlı, özgüveni yüksek nesiller olacaktır. Bu nedenle çocuklarımızın eğitiminden sosyal gelişimine kadar her alanda onların yanında olmaya devam ediyoruz.”

Birlik ve beraberlik mesajı da veren Başkan Öztürk, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

“Milli iradenin gücüyle, el ele vererek daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Çocuklarımızın yüzünün güldüğü, umutlarının büyüdüğü bir gelecek için durmadan çalışmayı sürdüreceğiz.”

Murat Öztürk, mesajının sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda emeği geçen tüm kahramanları rahmet ve minnetle anarak, başta çocuklar olmak üzere aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/murat-ozturk-akp-4380.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/murat-ozturk-akp-4380.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/murat-ozturk-akp-4380-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/murat-ozturk-akp-4380.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/murat-ozturk-akp/107184/</link>
			<pubDate>Wed, 22 Apr 2026 21:28:11 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[İLÇENİN MAKÛS KADERİ: HEYELAN!]]></title>
			<description><![CDATA[AFAD ve DSİ ekipleri Sarıveliler’de sahada inceleme yaptı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman’da, Sarıveliler ilçesine bağlı Teker Deresi mevkisinde meydana gelen heyelan sonrası bölgede teknik inceleme gerçekleştirildi.

Karaman AFAD İl Müdürlüğü teknik personelleri ile Konya DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ve Karaman DSİ 42. Şube Müdürlüğü ekipleri, heyelanın etkili olduğu alanda detaylı saha çalışması yaptı.

Ekipler, bölgede meydana gelen toprak kaymasının nedenlerini belirlemek ve olası riskleri değerlendirmek amacıyla incelemelerde bulundu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/teker-yaylasi-sariveliler-3389.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/teker-yaylasi-sariveliler-3389.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/teker-yaylasi-sariveliler-3389-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/teker-yaylasi-sariveliler-3389.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/teker-yaylasi-sariveliler/107174/</link>
			<pubDate>Wed, 22 Apr 2026 10:14:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Kutlama Programının Yeri Değişti]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da düzenlenmesi planlanan kutlama programının yeri, olumsuz hava şartları nedeniyle değiştirildi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Yetkililerden yapılan açıklamada, açık alanda gerçekleştirilmesi planlanan programın, hava koşullarının elverişsiz olması sebebiyle vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına kapalı alana alındığı bildirildi.

Yeni düzenlemeye göre kutlama programının, Karaman Spor Salonu’nda gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yetkililer, vatandaşların güncel program yeri ve saatine ilişkin duyuruları takip etmeleri gerektiğini belirterek, alınan kararın tamamen güvenlik ve katılım konforu göz önünde bulundurularak verildiğini vurguladı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kutlama-programinin-yeri-degisti-5526.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kutlama-programinin-yeri-degisti-5526.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kutlama-programinin-yeri-degisti-5526-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kutlama-programinin-yeri-degisti-5526.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/kutlama-programinin-yeri-degisti/107172/</link>
			<pubDate>Tue, 21 Apr 2026 16:10:48 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN AFAD EKİPLERİ DUR DURAK BİLMİYOR]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da afetlere hazırlık çalışmaları aralıksız sürüyor. AFAD ekipleri, saha kapasitesini artırmak ve müdahale becerilerini güncel tutmak amacıyla eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Bu kapsamda, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde yer alan akredite arama-kurtarma ekiplerine yönelik “Enkazda Arama ve Kurtarma Güncelleme Eğitimi” başlatıldı. Eğitimler, AFAD İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından hazırlanan özel eğitim parkurunda uygulamalı olarak gerçekleştiriliyor.

Gerçeğe en yakın senaryoların oluşturulduğu parkurda ekipler; enkaz altında canlı tespiti, güvenli kazı teknikleri, ekip koordinasyonu ve zamanla yarış gerektiren kurtarma operasyonlarına yönelik kritik uygulamalar yapıyor. Eğitim sürecinde ayrıca, kullanılan teknik ekipmanların doğru ve etkin kullanımı ile iş güvenliği protokollerine de özel önem veriliyor.

Yetkililer, düzenlenen bu tür güncelleme eğitimlerinin, olası afet ve acil durumlara karşı hazırlık seviyesini üst düzeye çıkardığını belirterek, ekiplerin hem teorik bilgilerini pekiştirdiğini hem de pratik becerilerini geliştirdiğini ifade etti.

Karaman’da yürütülen bu çalışmalarla, afet anında hızlı, koordineli ve profesyonel müdahale kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor. AFAD ekipleri ve gönüllü arama-kurtarma personeli, toplumun güvenliği için 7/24 görev başında olmaya devam ediyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-afad-2676.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-afad-2676.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-afad-2676-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-afad-2676.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karaman-afad/107168/</link>
			<pubDate>Tue, 21 Apr 2026 11:06:39 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[LARENDE VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETE AÇILDI]]></title>
			<description><![CDATA[Mükelleflerin işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Larende Vergi Dairesi Müdürlüğü, düzenlenen törenle hizmete açıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman Defterdarı Aliaddin Karpınar açılışta yaptığı konuşmada, yeni vergi dairesinin özellikle ilçe mükelleflerinin işlemlerini daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Karaman Valisi Hayrettin Çiçek de katılımcılara hitap etti. Konuşmasına davetlileri selamlayarak başlayan Vali Çiçek, Larende Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün Karaman’a ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Geçmiş yıllarda kamu hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklara değinen Vali Çiçek, özellikle 1980’li, 1990’lı ve 2000’li yılların başında vergi ve sigorta işlemlerinde uzun kuyrukların oluştuğunu, işlemlerin haftalar sürebildiğini ve vatandaşların bu süreçte ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Son yıllarda bilişim altyapısına yapılan yatırımlarla kamu hizmetlerinde önemli bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası uygulaması ve dijitalleşme sayesinde vergi işlemlerinin artık daha hızlı, kolay, etkin ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Yeni açılan Larende Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün de bu dönüşümün önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.

Program, yapılan duaların ardından kurdele kesimiyle devam etti ve Larende Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Vali Çiçek ve il protokolü, müdürlük binasında incelemelerde bulundu.

Karaman Defterdarlığı bünyesinde hizmet verecek olan Larende Vergi Dairesi Müdürlüğü; Ayrancı, Başyayla ve Kazımkarabekir ilçelerindeki mükelleflere hizmet sunacak. Defterdarlık hizmet binasının birinci katında faaliyet gösterecek olan yeni birimin, özellikle ilçe mükelleflerinin işlemlerini daha hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmelerine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/larende-vergi-dairesi-5542.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/larende-vergi-dairesi-5542.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/larende-vergi-dairesi-5542-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/larende-vergi-dairesi-5542.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/larende-vergi-dairesi/107165/</link>
			<pubDate>Mon, 20 Apr 2026 19:41:56 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[DEVLETİN YETİŞTİRDİĞİ NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR?]]></title>
			<description><![CDATA[ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli’den dikkat çeken çağrı: “Hazır güç neden sistem dışında?”]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Türkiye’de görev süresi sona eren binlerce eski uzman çavuşun kamuya kazandırılması gerektiği bir kez daha gündeme geldi. Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, hazırladığı kapsamlı raporla, yıllarca sahada görev yapmış nitelikli personelin değerlendirilmemesini “milli kayıp” olarak nitelendirdi.

“BU SADECE İSTİHDAM DEĞİL, DEVLET AKLI MESELESİ”

Gündeşli, konunun yalnızca bir iş talebi olmadığını vurgulayarak, devletin kendi yetiştirdiği insan kaynağını verimli kullanması gerektiğini belirtti.

“Her bir uzman çavuşun eğitimi için ciddi kaynaklar harcanıyor. Bu kişiler sadece teorik değil, sahada aktif görev alarak kritik tecrübeler kazandı. Buna rağmen sistem dışında kalmaları, hem ekonomik hem de stratejik açıdan kayıptır.” dedi.

“KAMUDA GÜVENLİK AÇIĞI VAR”

Kamu kurumları ve özellikle okullarda güvenlik ihtiyacının arttığına dikkat çeken Gündeşli, mevcut durumun bir çelişki oluşturduğunu ifade etti:

“Bir yanda güvenlik ihtiyacı artıyor, diğer yanda eğitimli ve hazır personel görev bekliyor. Yeni personel yetiştirmek yerine mevcut tecrübenin değerlendirilmesi daha rasyonel bir yaklaşımdır.”

ÜÇ KRİTİK ALAN İÇİN ÖNERİ

ATAUZDER’in raporunda, eski uzman çavuşların özellikle üç alanda görevlendirilmesi önerildi:


	Okullar: Öğrenci güvenliğinin sağlanması
	Kamu kurumları: Kurumsal güvenliğin güçlendirilmesi
	Savunma sanayii ve kritik tesisler: Stratejik koruma ihtiyacının karşılanması


CUMHURBAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN ÇAĞRI

Gündeşli, çağrısını Cumhurbaşkanlığı makamına yönelterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu insanlar devletine küsmemiş, yeniden görev almak için hazır beklemektedir. Bu bir yük değil, aksine Türkiye’nin güvenlik potansiyelidir. Bu kaynağın değerlendirilmesi ülkemiz adına önemli bir kazanım olacaktır.”
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/atauzder-2815.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/atauzder-2815.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/atauzder-2815-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/atauzder-2815.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/atauzder/107154/</link>
			<pubDate>Sun, 19 Apr 2026 11:52:31 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KESOB’da İlk Başkan Adayı Şuayip Dik Oldu]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB)’nde yaklaşan seçimler öncesinde Birlik Başkanlığı için ilk aday netleşti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Mayıs ayı başında yapılması beklenen Birlik Yönetimi seçimleri öncesinde, Elektrikçiler, Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Şuayip Dik’in başkanlığa aday olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, KESOB’a bağlı 16 oda başkanının çoğunluğunun ortak kararıyla Şuayip Dik’in Birlik Başkan adayı olarak belirlendiği ifade edildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şuayip Dik, “Birliğimize bağlı 16 oda başkanımızın çoğunluğunun ortak kararıyla Birlik Başkanlığına aday gösterildim. Bu vesileyle tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli ve sorumluluk gerektiren bir görev olduğunun bilincindeyim. Arkadaşlarımızla birlikte bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimize inanıyorum. Seçimlerin Mayıs ayının ilk haftasında yapılmasını bekliyoruz. Birlik seçimlerimizin başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere Karaman’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kesob-suayip-dik-8609.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kesob-suayip-dik-8609.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kesob-suayip-dik-8609-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kesob-suayip-dik-8609.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/kesob-suayip-dik/107131/</link>
			<pubDate>Thu, 16 Apr 2026 15:52:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[SOYFİDAN:”OKULLARDA ŞİDDET ARTIYOR, SORUMLU SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL]]></title>
			<description><![CDATA[SOYFİDAN: “ÇOCUKLARA ÜRETMEYİ DEĞİL TÜKETMEYİ ÖĞRETTİK”]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan’dan Okullardaki Şiddet Olaylarına Tepki

Mesut Soyfidan, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda meydana gelen şiddet olaylarına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Soyfidan açıklamasında, toplumda yaşanan değişime dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Eskiden bu tür olaylar yok denecek kadar azdı. Bugün ise çocuklarımızın elinde sınırsız internet erişimi var. Ne izlediklerini, neyle meşgul olduklarını yeterince denetlemiyoruz.

Çocuklara üretmeyi değil, sadece tüketmeyi öğrettik. Onlara balık tutmayı değil, hazır balık yemeyi gösterdik.

Bu noktada hepimizin sorumluluğu var. Aileler olarak, toplum olarak ve gerekli tedbirleri almayan herkes bu tablonun bir parçasıdır.”

Soyfidan, özellikle eğitim ortamlarında güvenliğin artırılması ve çocukların dijital dünyada daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bbp-soydfidan-5880.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bbp-soydfidan-5880.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bbp-soydfidan-5880-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bbp-soydfidan-5880.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/bbp-soydfidan/107126/</link>
			<pubDate>Thu, 16 Apr 2026 10:21:13 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[ŞANLIURFA SİVEREK’TEKİ SALDIRIDA ERMENEKLİ ÖĞRETMEN AĞIR YARALANDI]]></title>
			<description><![CDATA[Ağır yaralı hemşehrimiz Ankara’da tedavi altına alındı ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen silahlı saldırıda 16 kişi yaralandı.

İddiaya göre, okulda öğrenci olduğu belirtilen 19 yaşındaki Ömer Ket, pompalı tüfekle okul içerisinde ateş açtı. Saldırgan güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilirken, olayda 12 öğrenci, 2 öğretmen ve 2 sivil olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı.

Yaralı öğretmenlerden Sevilay Ersoy Uyan’ın Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı İkizçınar köyünden olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan öğretmenin Ankara’da tedavi altına alındığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sevilay-ersoy-uyan-7414.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sevilay-ersoy-uyan-7414.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sevilay-ersoy-uyan-7414-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sevilay-ersoy-uyan-7414.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/sevilay-ersoy-uyan/107123/</link>
			<pubDate>Thu, 16 Apr 2026 00:18:09 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN’DA HAYIR ÇARŞISI DÜZENLENİYOR: “İKİ İNSAN BİR HAYAT” PROJESİNE DESTEK]]></title>
			<description><![CDATA[Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında Karaman’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman İl Müftülüğü tarafından organize edilen Hayır Çarşısı ile ihtiyaç sahiplerine destek olunması hedefleniyor.

Vatandaşların katkı ve destekleriyle hayata geçirilecek etkinlikte, her türlü malzeme bağışı kabul edilecek. Dayanışma ve yardımlaşma ruhunun ön plana çıkacağı organizasyona Karaman halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Hayır Çarşısı, 16-17 Nisan 2026 (Perşembe ve Cuma günleri) tarihlerinde Aktekke Camii önünde kurulacak.

Yetkililer, “El ele verelim, gönülleri bir edelim” çağrısıyla tüm vatandaşları bu anlamlı organizasyona katkı sunmaya davet etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/iki-insan-bir-hayat-9194.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/iki-insan-bir-hayat-9194.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/iki-insan-bir-hayat-9194-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/iki-insan-bir-hayat-9194.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/iki-insan-bir-hayat/107119/</link>
			<pubDate>Wed, 15 Apr 2026 15:25:22 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[VALİ ÇİÇEK’TEN DMD HASTASI TOPRAK’A DESTEK KERMESİNE ZİYARET]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, DMD hastası Toprak Doğan’ın tedavi sürecine katkı sağlamak amacıyla Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen kermesi ziyaret etti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Sivil toplum kuruluşları, dernekler, siyasi partiler, meslek odaları, işletmeler ve gönüllü vatandaşların katkılarıyla hazırlanan kermeste kurulan stantları tek tek gezen Vali Çiçek, organizasyona emek veren tüm paydaşlara ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Vali Çiçek, bu tür dayanışma etkinliklerinin toplumsal birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirterek, Toprak Doğan’ın tedavi sürecine katkı sunan herkese şükranlarını iletti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-ten-dmd-hastasi-toprak-a-destek-kermesine-ziyaret-8968.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-ten-dmd-hastasi-toprak-a-destek-kermesine-ziyaret-8968.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-ten-dmd-hastasi-toprak-a-destek-kermesine-ziyaret-8968-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/vali-cicek-ten-dmd-hastasi-toprak-a-destek-kermesine-ziyaret-8968.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/vali-cicek-ten-dmd-hastasi-toprak-a-destek-kermesine-ziyaret/107112/</link>
			<pubDate>Tue, 14 Apr 2026 16:48:17 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman 2. OSB’de Altyapı Hamlesi: Vali Çiçek Çalışmaları Yerinde İnceledi]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek proje süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Ziyaret kapsamında İl Özel İdare Genel Sekreteri ve 2. OSB Müdürü Ali Yener Terlemez tarafından Vali Çiçek’e altyapı çalışmalarının son durumu ve projenin detayları aktarıldı.

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Hayrettin Çiçek, Karaman 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin kentin sanayi altyapısını güçlendirecek önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Bölgenin tamamlanmasıyla birlikte yeni yatırımcıların Karaman’a çekilmesinin kolaylaşacağını ifade eden Çiçek, projenin istihdamı artırarak şehir ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

420 milyon TL ihale bedeliyle 2025 yılında başlatılan altyapı projesi kapsamında yol yapımı, içme suyu hatları, atık su ve yağmur suyu altyapısı, telekomünikasyon hatları ile elektrik şebekesi çalışmaları yürütülüyor. Projenin 15 Aralık 2027 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredi desteğiyle hayata geçirilen Karaman 2. Organize Sanayi Bölgesi, tamamlandığında 200 hektarlık alan üzerinde 104 sanayi parseli ve ticari destek alanlarıyla Karaman’ın modern üretim merkezlerinden biri olacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin, sanayi yatırımları açısından önemli bir çekim merkezi haline gelmesi bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/2-organize-sanayi-8565.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/2-organize-sanayi-8565.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/2-organize-sanayi-8565-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/2-organize-sanayi-8565.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/2-organize-sanayi/107111/</link>
			<pubDate>Tue, 14 Apr 2026 16:04:27 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN’DA YENİ HUKUK BÜROSU AÇILDI: YILDIRIM HUKUK & DANIŞMANLIK HİZMETE GİRDİ]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da hukuk alanında faaliyet gösterecek olan Yıldırım Hukuk & Danışmanlık Bürosu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Av. Ali Yıldırım tarafından kurulan hukuk bürosunun açılışı, 11 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirildi. Açılışa Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, başkan yardımcısı Av. Berat Kuş. Baro Saymanı Av. Nejat Alparslan ile birlikte çok sayıda avukat ve davetli katıldı.

Fenari Mahallesi 9. Sokak No:2/23 Kat:2 adresinde, Ziya Aydın İş Merkezi’nde (Türkiye Finans üzeri) faaliyet gösterecek olan büro, Merkez/Karaman’da hizmet verecek.

Gerçekleşen açılışta konuşan katılımcılar, yeni hukuk bürosunun Karaman’a hayırlı olması temennisinde bulunurken, Av. Ali Yıldırım’a meslek hayatında başarılar diledi. Açılışın ardından davetliler büroyu gezerek bilgi aldı.

Yıldırım Hukuk & Danışmanlık Bürosu’nun, bireysel ve kurumsal müvekkillere çeşitli alanlarda hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti sunacağı belirtildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/yildirimhukuk-112.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/yildirimhukuk-112.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/yildirimhukuk-112-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/yildirimhukuk-112.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/yildirimhukuk/107098/</link>
			<pubDate>Sat, 11 Apr 2026 14:38:47 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[MEDAŞ’TAN ABONELİK UYARISI: USULSÜZ KULLANIMA 5 KAT CEZA]]></title>
			<description><![CDATA[Elektrik dağıtım şirketi MEDAŞ, abonelik işlemlerine ilişkin önemli bir duyuru yayımlayarak vatandaşları usulsüz elektrik kullanımı konusunda uyardı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[30 Mayıs 2018 tarihli ve 30436 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne dikkat çekilen açıklamada, tüketicinin kendi adına perakende satış sözleşmesi ya da ikili anlaşma olmadan, önceki abone adına düzenlenen faturaları ödeyerek elektrik kullanmasının “usulsüz elektrik enerjisi tüketimi” kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Yönetmeliğe göre bu durumda tüketiciye yükümlülüklerini yerine getirmesi için 15 gün süre tanındığı, bu süre içinde gerekli işlemleri tamamlamayanlar hakkında ise kesme-bağlama ücretinin 5 katı tutarında usulsüz kullanım bedeli uygulanarak elektriğin kesileceği ifade edildi.

Öte yandan, vefat eden kişiler adına devam eden aboneliklerin de usulsüz kullanım sayıldığı vurgulandı. Bu tür durumlarda mirasçıların, mesken veya ticarethane aboneliklerini herhangi bir ücret ödemeden, yalnızca veraset ilamı ile kendi adlarına devralabilecekleri bildirildi.

Başkasının üzerine kayıtlı abonelikleri kullanan kişilerin ise tapu, kira kontratı gibi kullanım hakkı belgeleri ile aboneliklerini üzerlerine almaları gerektiği kaydedildi.

Abonelik devir ve başvuru işlemlerinin Mepaş işletmeleri, anlaşmalı hizmet noktaları ve 444 7 786 numaralı çağrı merkezi üzerinden yapılabildiği belirtilirken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları gerektiği vurgulandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/medasuyardi-7355.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/medasuyardi-7355.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/medasuyardi-7355-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/medasuyardi-7355.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/medasuyardi/107095/</link>
			<pubDate>Fri, 10 Apr 2026 16:00:54 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN VE ÇEVRESİ İÇİN ZİRAİ DON UYARISI]]></title>
			<description><![CDATA[Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Karaman ve çevre iller için zirai don uyarısı yapıldı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[10 Nisan 2026 tarihli meteorolojik uyarıya göre; cuma gece saatlerinden itibaren başlayacak olan soğuk hava etkisinin, pazartesi sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Bu süreçte Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunduğu bildirildi.

Özellikle gece ve sabah saatlerinde etkisini artırması beklenen don olayının, tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticiler açısından risk oluşturabileceği ifade edildi. Yetkililer, başta çiftçiler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Uyarının Detayları:


	Başlama: 10 Nisan 2026 – 21.00
	Bitiş: 13 Nisan 2026 – 10.00
	Şiddet: Orta kuvvette zirai don


Meteoroloji yetkilileri, don riskine karşı gerekli önlemlerin alınmasının büyük önem taşıdığını belirterek, gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini hatırlattı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/donuyarisi-6225.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/donuyarisi-6225.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/donuyarisi-6225-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/donuyarisi-6225.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/donuyarisi/107094/</link>
			<pubDate>Fri, 10 Apr 2026 15:32:53 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Polislere Liseden Anlamlı Hediye]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Güzel Sanatlar Lisesi, Türk Polis Teşkilatı’nın haftası dolayısıyla anlamlı bir ziyarete imza attı. Okul Müdürü Özgür Havuçcu, Karaman Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek polislerin haftasını kutladı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Ziyarette, Okul Müdürü Havuçcu’yu Bölge Trafik Şube Müdürü Başkomiser Ahmet Yılmaz ve görevli polisler karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, polis teşkilatının toplum için üstlendiği önemli görevler üzerine sohbet edildi.

Günün anlam ve önemine binaen, Okul Müdürü Özgür Havuçcu tarafından okul öğrencileri tarafından hazırlanan yağlı boya tablo, Başkomiser Ahmet Yılmaz’a takdim edildi. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bolgetrafik-4655.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bolgetrafik-4655.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bolgetrafik-4655-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/bolgetrafik-4655.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/bolgetrafik/107090/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Apr 2026 22:11:26 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ KALAYCI’NIN POLİS HAFTASI MESAJI]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Polis Haftası ve 10 Nisan Polis Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, mesajında: “Milletimizin huzuru ve güvenliği için gece-gündüz fedakârca görev yapan Türk Polis Teşkilatımızın 181. Kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, bu yüce vazife uğruna şehadet mertebesine ulaşan polislerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı bir ömür diliyor, emniyet teşkilatımıza çalışmalarında kolaylık ve başarı temenni ederek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/savaskalayci-8244.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/savaskalayci-8244.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/savaskalayci-8244-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/savaskalayci-8244.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/savaskalayci/107089/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Apr 2026 17:53:08 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN'DA "İHTİSAS AKADEMİ 2026" LANSMANI: VALİ ÇİÇEK GENÇLERLE BULUŞTU]]></title>
			<description><![CDATA[]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “İhtisas Akademi 2026 Lansmanı” programında gençlerle bir araya geldi.

KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda; TÜGVA Karaman İl Başkanı Abdulkadir Göregen, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, KMÜ Rektörü Mehmet Gavgalı ve Vali Hayrettin Çiçek birer konuşma yaptı.

Konuşmasında gençlerin donanımlı bireyler olarak yetişmesinin ülkenin geleceği açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, bu doğrultuda yürütülen projeleri önemsediklerini ifade etti. TÜGVA’nın gençlere yönelik faaliyetlerini yakından takip ettiklerini belirten Çiçek, bu tür çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğine de değinen Vali Çiçek, Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayii, diplomasi ve bölgesel etkinlik alanlarında önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, ortaya konulan vizyon sayesinde Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada güçlü bir aktör haline geldiğini ifade etti.

Gençlere de seslenen Vali Çiçek, geleceğin inşasında en büyük sorumluluğun gençlere ait olduğunu belirterek, her alanda kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

İhtisas Akademi programının gençlerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirten Çiçek, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, TÜGVA Karaman İl Başkanı Abdulkadir Göregen ve projede emeği geçenlere teşekkür ederek başarı temennisinde bulundu.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Programa; Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Alanlı, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk, MHP İl Başkanı Muhammet Mustafa Gözel, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-da-ihtisas-akademi-2026-lansmani-vali-cicek-genclerle-bulustu-3224.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-da-ihtisas-akademi-2026-lansmani-vali-cicek-genclerle-bulustu-3224.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-da-ihtisas-akademi-2026-lansmani-vali-cicek-genclerle-bulustu-3224-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-da-ihtisas-akademi-2026-lansmani-vali-cicek-genclerle-bulustu-3224.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karaman-da-ihtisas-akademi-2026-lansmani-vali-cicek-genclerle-bulustu/107087/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Apr 2026 15:58:13 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[POLİS HAFTASI'NDA ANLAMLI ZİYARET POMEM'DEN VALİ ÇİÇEK İLE NEZAKET BULUŞMASI]]></title>
			<description><![CDATA[Polis Haftası kapsamında Karaman’da anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Ali Haydar Kılıç ve beraberindeki emniyet personeli, Karaman Valisi Sayın Hayrettin Çiçek’i makamında ziyaret etti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Gerçekleşen ziyarette, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla karşılıklı iyi dilekler iletilirken, emniyet teşkilatının yürüttüğü çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hayrettin Çiçek, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı kutlayarak, milletin huzur ve güvenliğini sağlamak adına büyük bir özveriyle görev yapan tüm emniyet mensuplarına başarı dileklerinde bulundu.

Vali Çiçek, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden fedakârca görev yapan emniyet teşkilatımız, devletimizin en önemli güvencelerinden biridir. Tüm polislerimize görevlerinde üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karamanpomem-2130.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karamanpomem-2130.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karamanpomem-2130-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karamanpomem-2130.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karamanpomem/107084/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Apr 2026 15:24:27 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[HABERİMİZ SES GETİRDİ: HALI SAHANIN EKSİKLERİ GİDERİLDİ]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da Turgut Bayraç Parkı yanında bulunan ve bakımsız haliyle gündeme taşıdığımız halı sahada eksikler giderildi. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Haberimizin ardından Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından planlanan bakım ve tadilat çalışmaları öne çekilerek kısa sürede tamamlandı.

Edinilen bilgilere göre, saha içerisinde oluşan bozulmalar giderilerek dolgu çalışmaları tamamlandı ve alan yeniden kullanıma hazır hale getirildi. Yetkililer, önümüzdeki günlerde kale filelerinin de takılacağını belirtti.

Ayrıca yapılan açıklamada, önümüzdeki yıl planlama kapsamında halı sahanın tel örgülerinin tamamen yenileneceği ifade edildi.

Yetkililer, sadece bu sahayla sınırlı kalmayarak, şehir genelinde ihtiyaç duyulan mahallelerde toplam 7 yeni halı sahanın yapım çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/parkhalisaha-2550.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/parkhalisaha-2550.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/parkhalisaha-2550-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/parkhalisaha-2550.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/parkhalisaha/107083/</link>
			<pubDate>Thu, 09 Apr 2026 15:05:56 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Özel Bireylerden Polis Haftası’nda Anlamlı Ziyaret]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da Polis Haftası dolayısıyla emniyet teşkilatına yönelik ziyaretler sürüyor.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[ Bu kapsamda özel bireyler, görev başındaki polisleri unutmadı.

Kazımkarabekir ilçesinde faaliyet gösteren Özel Meda Yatılı Bakım Merkezi personeli ve kurumda kalan özel bireyler, Konya yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nü ziyaret ederek polislerin haftasını kutladı.

Ziyarette, Özel Meda Yatılı Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demirci, kurum temsilcisi Hüsamettin Yıldırım ve beraberlerindeki heyeti; Bölge Trafik Şube Müdürü Başkomiser Ahmet Yılmaz ve görevli personel kapıda karşıladı. Samimi anların yaşandığı buluşmada polisler, özel bireylerle yakından ilgilendi.

Ziyaret sırasında özel bireylerden İmran’ın hayali de gerçeğe dönüştü. Trafik polisi aracına binmek isteyen İmran’a, polis ekipleri kısa bir araç turu yaptırarak unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Duygu dolu anların yaşandığı program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ozelbireyler-1203.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ozelbireyler-1203.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ozelbireyler-1203-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ozelbireyler-1203.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/ozelbireyler/107081/</link>
			<pubDate>Wed, 08 Apr 2026 21:08:44 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN’DA FİLİSTİN İÇİN BASIN AÇIKLAMASI ÇAĞRISI]]></title>
			<description><![CDATA[Filistin’de yaşanan gelişmelere dikkat çekmek amacıyla Karaman’da bir basın açıklaması düzenlenecek. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Yapılan açıklamada, Filistin’de verilen idam kararlarına tepki göstermek ve zulme karşı ortak bir ses oluşturmak amacıyla vatandaşların bir araya gelmeye davet edildiği belirtildi. Platform, “Susmuyoruz” mesajıyla herkesi bu çağrıya destek olmaya davet etti.

Etkinliğin, 10 Nisan Cuma günü Cuma namazı çıkışında Karaman Aktekke Camii’nde gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamada, insanlık adına sessiz kalınmaması gerektiği ifade edilerek, İsrail’e karşı tepkinin güçlü bir şekilde ortaya konulması çağrısı yapıldı.

Düzenlenecek basın açıklamasıyla birlikte, Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/filistindestek-659.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/filistindestek-659.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/filistindestek-659-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/filistindestek-659.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/filistindestek/107077/</link>
			<pubDate>Wed, 08 Apr 2026 17:03:35 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman Emniyetinden Vefa!]]></title>
			<description><![CDATA[EMNİYETTE VEFA: YILLARIN EMEKTARLARINA ONUR PLAKETİ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, teşkilatta uzun yıllar görev yaparak emekliye ayrılan personeli onurlandırdı.

Emniyet teşkilatında;


	32 yıl hizmet veren Polis Memuru Hasan Ercan,
	31 yıl hizmet veren Polis Memuru İbrahim Karcı,
	29 yıl hizmet veren Polis Memuru Haydar Dokuz,
	28 yıl hizmet veren Polis Memuru Musa Acun,
	26 yıl hizmet veren Polis Memuru Yaşar Fakir,


düzenlenen programda teşekkür belgesi ve plaketle ödüllendirildi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, görev süreleri boyunca gösterdikleri özverili ve disiplinli çalışmalardan dolayı emniyet mensuplarına teşekkür ederek, emeklilik hayatlarında sağlık, huzur ve mutluluk temennisinde bulundu.

Törende duygu dolu anlar yaşanırken, meslek hayatlarını kamu güvenliğine adayan emniyet mensuplarına vefa örneği sergilendi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-emniyetinden-vefa-4861.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-emniyetinden-vefa-4861.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-emniyetinden-vefa-4861-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-emniyetinden-vefa-4861.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karaman-emniyetinden-vefa/107073/</link>
			<pubDate>Tue, 07 Apr 2026 23:12:42 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[YEŞİLDAŞ'TAN NET MESAJ: "ADALETLİ VE KAPSAYICI HİZMET"]]></title>
			<description><![CDATA[Başkan Yeşildaş’dan hayırlı olsun ziyareti ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulunan Başkan Yeşildaş: "Ortak Paydamız Karaman. Yeni Dönemde Daha Kapsayıcı ve Daha Adil Hizmet Bekliyoruz"

 

 

Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen Ali İhsan Alanlı’yı tebrik ederken, yeni dönemde daha adaletli ve daha kapsayıcı hizmet beklentisini vurguladı.

 

Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, Karaman İl Genel Meclisi Başkanlığı görevine seçilen Ali İhsan Alanlı için bir tebrik mesajı yayımladı. Yeşildaş, yeni dönemin Karaman’a hayırlı olmasını dileyerek, tüm yerel yönetimler açısından önemli bir sürece girildiğini ifade etti.

İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi’nin Karaman’ın tamamına hizmet eden kritik kurumlar olduğunu belirten Yeşildaş, bu yapının merkezi, ilçeleri ve beldeleri kapsayan adil bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Akçaşehir’in geçmiş dönemde bazı konularda arzu edilen düzeyde destek göremediğine dikkat çeken Yeşildaş, yeni döneme ilişkin beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:

“Geçmiş dönemde bazı konularda arzu edilen seviyede destek sağlanamamış olmakla birlikte, yeni dönemde bu tablonun değişmesini; memleket ve insanımız adına dile getirdiğimiz taleplerimizin siyaset gözetilmeksizin, parti ayrımı yapılmadan ve adaletli bir anlayışla değerlendirilmesini temenni ediyoruz.”

Hizmet anlayışlarının net olduğunu ifade eden Yeşildaş, ayrıştıran değil birleştiren bir yaklaşımı benimsediklerini belirterek şunları söyledi:

“Ayrıştıran değil birleştiren, öteleyen değil kuşatan, siyasi hesaba göre değil vatandaşın ihtiyacına göre şekillenen bir hizmet anlayışını esas alıyoruz. Yeni başkanımızdan ve yönetimden de bu anlayış doğrultusunda, Akçaşehir dâhil olmak üzere tüm Karaman’a eşit ve güçlü bir şekilde katkı sunulmasını bekliyoruz.”

Açıklamasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yeşildaş, “Ortak paydamız Karaman’dır. Bu bilinçle, halkımızın yararına olacak her türlü çalışmada iş birliğine açık olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/akcasehir-7342.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/akcasehir-7342.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/akcasehir-7342-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/akcasehir-7342.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/akcasehir/107071/</link>
			<pubDate>Tue, 07 Apr 2026 16:32:04 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[POLİS HAFTASI KAPSAMINDA ANLAMLI ZİYARET]]></title>
			<description><![CDATA[Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Karaman Şube Başkanı Hüsamettin Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Kazımkarabekir İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret etti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Gerçekleştirilen ziyarette, karşılıklı iyi niyet ve samimi bir atmosfer içerisinde görüş alışverişinde bulunuldu. Polis teşkilatının toplumdaki önemi ve emekli mensupların katkıları üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisziyaret-7882.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisziyaret-7882.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisziyaret-7882-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisziyaret-7882.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/polisziyaret/107070/</link>
			<pubDate>Tue, 07 Apr 2026 16:25:03 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[İL MÜDÜRÜ TURHAN’DAN POLİS EMEKLİLERİNE VEFA ZİYARETİ]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kamu Yararına Çalışan Karaman Polis Emeklileri Derneği Şubesini ziyaret etti.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Ziyarette Dernek Başkanı Hüsamettin Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri tarafından karşılanan İl Müdürü Turhan, emekli polislerle bir süre sohbet etti. Program kapsamında dernek tarafından İl Müdürü Turhan’a hediye takdim edilirken, emektar polis mensuplarını yalnız bırakmayan bu anlamlı ziyaret dolayısıyla teşekkür edildi.

Ziyarette milli ve manevi değerlerin önemine de vurgu yapılırken, “Vatan için görev yapan, bayrak uğruna gece gündüz demeden çalışan her bir emniyet mensubu, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Devletine sadakatle hizmet eden kahramanlarımızın emekleri asla unutulmaz.” ifadelerine yer verildi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan ise ziyarette yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının bir bütün olduğunu belirterek, “Bizler aynı çınarın dallarıyız. Dün görev yapan büyüklerimiz, bugün bizlere yol gösteren en kıymetli rehberlerdir. Onların tecrübesi ve fedakârlığı, teşkilatımızın en büyük gücüdür.” dedi.

Turhan, sevgi, hoşgörü ve vefa göstergesi olarak dernek üyelerine çiçek takdim etti. Emekli polis memurlarıyla yakından ilgilenen Turhan, uzun yıllar boyunca vatandaşların huzur ve güvenliği için fedakârca görev yapan tüm emniyet mensuplarına teşekkür ederek, “Milletimizin huzuru için verilen her emek kutsaldır. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret günün anısı için fotoğraf çekimi sonrası sona erdi. 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-5164.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-5164.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-5164-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-5164.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/polisemeklileri/107065/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 22:55:59 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KARAMAN BELEDİYESİ’NDEN PLANLI BAKIM DUYURUSU]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Belediyesi, bilgisayar sistemlerinde gerçekleştirilecek planlı bakım çalışması nedeniyle vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Yapılan açıklamaya göre bakım çalışması 06 Nisan 2026 Pazartesi günü saat 22.00’de başlayacak ve 07 Nisan 2026 Salı günü saat 08.00’de sona erecek.

Çalışma süresince, kartlı sayaç kullanan aboneler ödeme noktalarından su yüklemesi yapamayacak. Belediye yetkilileri, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen saatler öncesinde gerekli yüklemeleri yapmaları gerektiğini ifade etti.

Karaman Belediyesi, bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından sistemlerin yeniden aktif hale geleceğini ve hizmetlerin kesintisiz şekilde devam edeceğini bildirdi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sukedintisi-1570.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sukedintisi-1570.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sukedintisi-1570-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/sukedintisi-1570.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/sukedintisi/107064/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 18:09:23 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[Karaman İl Genel Meclisi Seçiminde Cumhur İttifakı Kazandı]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman İl Genel Meclisi’nde Başkanlık Seçimi Tamamlandı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Karaman İl Genel Meclisi’nde merakla beklenen başkanlık seçimi tamamlandı. İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seçim, kapalı oylama usulüyle yapıldı. Oyların sayılmasının ardından yeni başkan belli oldu.

 

Cumhur İttifakı’nın adayı Ali İhsan Alanlı, yapılan oylamada 13 oy alarak İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. AK Parti ve MHP’den oluşan 14 üyeli Cumhur İttifakı grubunda 1 üyenin boş oy kullanması dikkat çekti.

Seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Engin Kadıoğlu ise 3 oy aldı. İki adayın yarıştığı seçimde çoğunluğu sağlayan Alanlı, meclisin yeni başkanı oldu.

Kapalı Oylama ile Belirlendi

Seçim, İl Genel Meclisi üyelerinin katılımıyla kapalı oylama şeklinde gerçekleştirildi. Oylamanın ardından sandıklar açılarak oylar tek tek sayıldı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte salonda alkışlar yükseldi.

Cumhur İttifakı’nda Fire Dikkat Çekti

Toplam 14 üyeye sahip Cumhur İttifakı grubunda 1 üyenin boş oy kullanması kulislerde “fire” olarak değerlendirildi. Bu durum, seçim öncesi beklenen blok oyun tam anlamıyla gerçekleşmediğini ortaya koydu.

Alanlı’dan Teşekkür Mesajı

Başkan seçilmesinin ardından görevi Tamer Yıldızbaş’tan devralan Ali İhsan Alanlı, kendisine destek veren meclis üyelerine teşekkür etti. Alanlı, tüm üyelerle birlikte Karaman için hizmet odaklı çalışacaklarını ifade etti.

Başkan yardımcılığına sevilen isim MHP'li Adem Gök seçildi. 

Yeni dönemde İl Genel Meclisi’nde oluşacak dengeler ve alınacak kararlar ise şimdiden merak konusu oldu.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-il-genel-meclisi-seciminde-cumhur-ittifaki-kazandi-3822.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-il-genel-meclisi-seciminde-cumhur-ittifaki-kazandi-3822.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-il-genel-meclisi-seciminde-cumhur-ittifaki-kazandi-3822-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/karaman-il-genel-meclisi-seciminde-cumhur-ittifaki-kazandi-3822.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/karaman-il-genel-meclisi-seciminde-cumhur-ittifaki-kazandi/107062/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 16:59:07 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[5 Nisan Avukatlar Günü'nde Güçlü Mesaj: "Savunma Zayıflarsa Adalet Zedelenir"]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda avukatlar Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Saat 16.00’da başlayan etkinlikte, meslek mensupları birlik ve dayanışma mesajı verdi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Karaman Barosu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törenin ardından Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin basın açıklaması okundu. Yılmaz, avukatlık mesleğinin hukuk devleti açısından taşıdığı kritik role dikkat çekerek, savunmanın güçlendirilmesinin adaletin tesisi için vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Açıklamada ayrıca, avukatların karşılaştığı mesleki sorunlara ve son dönemde artan şiddet olaylarına değinilerek, savunma makamının bağımsız ve güvenli şekilde görev yapabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği ifade edildi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımlanan açıklamada, avukatlık mesleğinin hukuk devleti açısından taşıdığı kritik rol bir kez daha vurgulandı.

Savunmanın yargının kurucu unsurlarından biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, avukatların yalnızca bireylerin haklarını temsil etmekle kalmayıp, aynı zamanda hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanmasında öncü bir görev üstlendiği ifade edildi. 

Açıklamada, bağımsız ve güçlü bir savunma makamının hukuk devletinin temel güvencelerinden biri olduğu belirtilerek, savunmanın zayıflamasının vatandaşların adalete erişim hakkını doğrudan olumsuz etkilediği kaydedildi. Güçlü bir savunma olmadan adil yargılanma hakkının etkin şekilde kullanılamayacağına dikkat çekildi.

Son yıllarda hukuk fakültelerinin plansız şekilde açılması ve kontenjanların kontrolsüz artmasının meslek kalitesini düşürdüğüne işaret edilen açıklamada, eğitimde kalite standartlarının yükseltilmesi gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda hukuk fakültelerinde kontenjanların azaltılması, başarı sıralamasının yükseltilmesi ve akreditasyon sistemine geçilmesi çağrısı yapıldı.

Öte yandan avukatların çalışma koşullarına ilişkin sorunlara da dikkat çekildi. Stajyer avukatların ekonomik ve mesleki haklarının iyileştirilmesi, kamu ve serbest çalışan avukatların özlük haklarının güvence altına alınması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, avukatlara yönelik artan şiddet olaylarına da yer verilerek, 7 Ocak 2026 tarihinde avukat Zekeriya Polat’ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi hatırlatıldı. Bu tür saldırıların yalnızca bireysel değil, savunma makamına yönelik bir tehdit olduğu vurgulandı.

Yargı sistemine yönelik eleştirilerin de yer aldığı metinde, tutuklama tedbirlerinin ölçüsüz uygulanması, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının yerine getirilmemesi gibi uygulamaların hukuka olan güveni zedelediği ifade edildi.

Son olarak, hukukun üstünlüğünü savunma kararlılığının sürdürüleceği belirtilerek, “Hukukun gücü, en zor zamanlarda bile adaleti savunma cesaretine dayanır” mesajı verildi.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/avukatlargunu-2480.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/avukatlargunu-2480.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/avukatlargunu-2480-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/avukatlargunu-2480.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/avukatlargunu/107061/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 16:25:03 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[ZİRAİ DON UYARISI: ÜRETİCİLER DİKKATLİ OLMALI]]></title>
			<description><![CDATA[Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Karaman ve çevresinde zirai don riski bekleniyor. Yetkililer, özellikle çiftçilerin ve üreticilerin gerekli tedbirleri alması konusunda uyarıda bulundu.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Don Riski Ne Zaman Başlıyor?

Yapılan açıklamaya göre;


	08 Nisan 2026 gece saatlerinden itibaren başlayacak
	11 Nisan 2026 sabah saatlerine kadar etkili olacak


Hangi Bölgeleri Kapsıyor?

Zirai don riskinin;


	Karaman
	Konya
	Aksaray
	Niğde
	illerinde etkili olması bekleniyor. 
	Donun Şiddeti
	
	Yer yer orta kuvvette don bekleniyor
	Sıcaklıkların -2.2°C ile -4.4°C aralığına kadar düşebileceği belirtiliyor 
	Uyarı ve Çağrı

	Yetkililer, zirai donun özellikle:
	
	Meyve ağaçları
	Sebze üretimi
	Tarımsal ürünler
	üzerinde zarar oluşturabileceğini belirterek, çiftçilerin tedbirli olması gerektiğini vurguladı.


 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ziraidon-311.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ziraidon-311.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ziraidon-311-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/ziraidon-311.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/ziraidon/107060/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 15:21:59 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[TÜRK POLİS TEŞKİLATI 181 YAŞINDA]]></title>
			<description><![CDATA[Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Karaman Şube Başkanı Hüsamettin Yıldırım bir kutlama mesajı yayımladı.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Yıldırım mesajında, 1845 yılında temelleri atılan Türk Polis Teşkilatı’nın 181 yıldır milletin huzur ve güvenliği için fedakârca görev yaptığını belirtti. Teşkilatın yalnızca bir kolluk gücü değil, aynı zamanda devletin şefkatli eli ve vatandaşın güven kaynağı olduğunu vurguladı.

Türk polisinin hukukun üstünlüğünü esas alarak suç ve suçluyla mücadele ettiğini ifade eden Yıldırım, teşkilatın köklü devlet yapısının en önemli unsurlarından biri olduğunu kaydetti.

“İsimsiz kahramanlar” olarak nitelendirdiği emniyet mensuplarının gece gündüz demeden, her şartta görev yaptığını belirten Yıldırım, vatandaşın güvenliği için gösterilen özverinin toplumdaki güven duygusunu güçlendirdiğini söyledi.

Türk polisinin sadece güvenliğin değil, aynı zamanda adaletin ve devlet-millet bağının simgesi olduğunu ifade eden Yıldırım, teşkilatın 181. yılında da aynı kararlılık ve inançla görevine devam edeceğini dile getirdi.

Mesajında Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan nezdinde tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Yıldırım, emekli polislerin de bilgi ve tecrübeleriyle her zaman devletin yanında olduğunu vurguladı.

Yıldırım, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Emanetlerine sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur. Polise saygı, devlete saygıdır. Allah Türk polisini korusun ve yüceltsin.”
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-7276.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-7276.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-7276-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/polisemeklileri-7276.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/polisemeklileri/107055/</link>
			<pubDate>Mon, 06 Apr 2026 10:04:53 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[TAŞKALE YOLUNDA SKANDAL: TUR OTOBÜSÜ GERİ DÖNDÜ]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’ın önemli turizm destinasyonlarından Taşkale’ye giden yol üzerindeki Yeşildere’de yıllardır tamamlanamayan kanal inşaatı, turizmi olumsuz etkilemeye devam ediyor. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Son olarak Antalya’dan bölgenin tarihi dokusunu görmek üzere gelen yerli turist kafilesi, yol şartlarının elverişsizliği nedeniyle köye giremeden geri dönmek zorunda kaldı.

TURİSTLER TAŞKALE’Yİ GÖREMEDEN AYRILDI

Taşkale Buğday Ambarları’nı ziyaret etmek isteyen tur kafilesini taşıyan otobüs, Yeşildere’de devam eden kanal çalışmaları nedeniyle zor anlar yaşadı. Çamurla kaplı, kazılmış ve daralmış yollarda ilerleyemeyen şoför, olası bir risk yaşamamak adına geri dönme kararı aldı. Böylece turistler, görmek için geldikleri tarihi bölgeyi ziyaret edemeden Karaman’dan ayrıldı.

Yaşanan anlar vatandaşlar tarafından kayda alınırken, görüntülere “Bu memleket niye gelişmiyor?” sözleri damga vurdu.

14 AYDIR BİTMEYEN ÇİLE

Olayın sosyal medyada gündem olmasının ardından Yeşildere halkı ve bölge sakinleri tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, yaklaşık 14 aydır devam eden kanal inşaatının bir türlü tamamlanamadığını belirterek şu sorunlara dikkat çekti:
   •   Çalışmanın taahhüt edilen sürede bitirilmemesi
   •   Yolların çamur ve toz içinde olması
   •   Elektrik ve iletişim hatlarının zarar görmesi
   •   Güvenlik önlemlerinin yetersizliği
   •   Araçların zaman zaman kanala düşmesi

Bölge esnafı ise yaşananların ekonomik kayıplara yol açtığını belirterek, “Tur otobüsleri geri dönüyor, köylü ve esnaf mağdur oluyor. Sahipsizlik bu noktaya getirdi” sözleriyle tepki gösterdi.

“BU YOL KARAMAN’IN TURİZM VİTRİNİ”

Vatandaşlar, denetim eksikliğine dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Yüklenici firmanın çalışmalarının daha sıkı denetlenmesi gerektiğini ifade eden köy halkı, “Seçimi beklemeyin, bu işi şimdi bitirin” diyerek çözüm talebini dile getirdi.

Karaman’ın turizm potansiyeli açısından kritik öneme sahip olan Taşkale güzergâhında yaşanan bu sorun, bölgeye gelen ziyaretçilerde hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.
 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/taskaleturotobusu-9512.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/taskaleturotobusu-9512.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/taskaleturotobusu-9512-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/taskaleturotobusu-9512.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/taskaleturotobusu/107054/</link>
			<pubDate>Sun, 05 Apr 2026 21:51:30 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[10 Ton Soğan Çöpe Döküldü: Vatandaş Tepkili]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’da Urgan Mahallesi’nde çekildiği belirtilen görüntüler, büyük tepkiye neden oldu. Bir takipçimizin gönderdiği videoda, yaklaşık 10 ton kuru soğanın yol kenarına dökülmüş halde olduğu görüldü.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Görüntülere denk gelen vatandaş, yaşanan duruma tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“Tesadüf eseri geçerken gördüm… Millet açlıktan geçim derdindeyken tertemiz soğanları çöpe atmışlar. Burada 10 ton soğan var. İnsanlar seçiyor ama satmıyorlar. 10 liradan aşağı vermezler, 5 liradan aşağı vermezler. Ama bakın, 5 liraya vermek yerine çöpe atıyorlar.”

Olayın ardından vatandaşlar, hem israfa hem de ekonomik şartlara dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Dökülen soğanlarla ilgili inceleme yapılması ve sorumluların tespit edilmesi isteniyor.
 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/soganatigi-5880.png</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/soganatigi-5880.png" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/soganatigi-5880-t.png"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/soganatigi-5880.png" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/soganatigi/107053/</link>
			<pubDate>Sun, 05 Apr 2026 20:01:57 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[MAHALLELİ YETKİLİLERE SESLENDİ: HALI SAHA BAKIM BEKLİYOR]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman’ın Gazi Dükkan Mahallesi’nde, Turgut Bayraç Parkı yanında bulunan halı sahanın bakımsız hali mahalle sakinlerini isyan ettirdi.]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Saha çevresinde oluşan tahribat ve kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin verdiği zararlar nedeniyle vatandaşlar, aracılığımızla yetkililere çağrıda bulundu.

Görüştüğümüz bir mahalle sakini, halı sahanın mevcut durumuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Mahallemizde bulunan halı sahanın son durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur. Sahanın çevresindeki tellerin koparılmış ve yırtılmış olması, kalelerin zarar görmesi ve zemin yapısının ciddi şekilde tahrip edilmesi (çukurlar oluşması, yüzeyin sökülmesi ve bazı bölgelerde yakılması) sebebiyle saha artık sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanılamamaktadır. Bu durum hem spor yapma imkânını ortadan kaldırmakta hem de ciddi sakatlanma riskleri oluşturmaktadır.

Söz konusu zararların kim tarafından yapıldığının bir önemi yoktur. Bu alan kamuya aittir ve herkesin ortak kullanımındadır. Dolayısıyla herkesin bu alana karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Halı sahaya zarar veren kişi veya kişilerin tespit edilmesi durumunda, kamu malına zarar verme kapsamında gerekli yerlere resmi şikâyette bulunulacak ve bu sürecin takipçisi olunacaktır. Mahallemizin ortak değeri olan bu alanın korunması için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Halı sahayı kullanan mahalleli çocuklar ise sahanın bir an önce onarılmasını isteyerek,
“Sahamızın bir an önce yapılmasını talep ediyoruz. Filelerimizin takılmasını, etrafındaki tellerin yeniden yapılmasını ve yırtık yerlerin onarılmasını istiyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri, havaların ısınmasıyla birlikte çocukların sahayı daha aktif kullanmaya başladığını belirterek, yetkililerden acil olarak bakım ve onarım çalışması başlatılmasını talep etti.

Öte yandan Karaman Belediyesi yetkililerinin konudan haberdar olduğu, planlama dahilinde gerekli çalışmaların yapılacağı öğrenildi.

Gazete olarak konunun takipçisi olacağız.
 
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/hali-saha-3922.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/hali-saha-3922.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/hali-saha-3922-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/hali-saha-3922.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/hali-saha/107045/</link>
			<pubDate>Fri, 03 Apr 2026 19:25:58 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[DİL BAYRAMI ÖNCESİ ANKARA’DA KRİTİK ZİRVE]]></title>
			<description><![CDATA[Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 3 Nisan 2026 tarihinde makamında önemli bir heyeti kabul etti. ]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Görüşmede, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert’in yanı sıra Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, Karaman Milletvekilleri Osman Sağlam ve Selman Oğuzhan Eser ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz de yer aldı.

Toplantının ana gündemini, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler oluşturdu. Katılımcılar, Türk dilinin korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik planlanan projeler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmede ayrıca, dil bilincinin toplum genelinde güçlendirilmesi ve kültürel değerlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması adına hayata geçirilecek çalışmalar ele alındı.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, nazik kabulleri dolayısıyla Bakan Ersoy’a teşekkür ederek, Bakanlık himayesinde yürütülecek projelerin toplumsal dil bilinci ve kültürel mirasın korunması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kultur-1072.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kultur-1072.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kultur-1072-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/kultur-1072.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/kultur/107043/</link>
			<pubDate>Fri, 03 Apr 2026 18:33:45 +0300</pubDate>
			</item><item>
			<title><![CDATA[KAL MEZUNLARI ÇALIŞMALARA BAŞLADI]]></title>
			<description><![CDATA[Karaman Anadolu Lisesi (KAL) Mezunları Derneği, faaliyetlerine resmen başladı]]></description>
		    <content:encoded><![CDATA[Dernek bünyesinde oluşturulan yönetim kurulu ve komisyonlar, kuruluş toplantısını gerçekleştirerek ilk adımlarını attı.

Gerçekleştirilen toplantıda, derneğin gelecek dönem projeleri ele alınırken, üyeler fikir alışverişinde bulundu. Mezunlar, derneği daha güçlü ve etkin bir yapıya kavuşturmak adına atılacak adımları belirledi.

Toplantıda, birlik ve dayanışma vurgusu öne çıkarken, mezunların ortak hedefler doğrultusunda hareket etme kararlılığı dikkat çekti. Dernek yetkilileri, bu sürece katkı sunan tüm mezunlara teşekkür ederek, birlikte geçmişe sahip çıkıp geleceğe yön vereceklerini ifade etti.

KAL Mezunları Derneği’nin önümüzdeki süreçte sosyal, kültürel ve eğitsel alanlarda çeşitli projeleri hayata geçirmesi bekleniyor.
]]></content:encoded>
		    <image>https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/mezunlar-3858.jpg</image>
		    <media:content url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/mezunlar-3858.jpg" type="image/jpeg" medium="image"/>
<media:thumbnail url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/mezunlar-3858-t.jpg"/>
<enclosure url="https://www.karamanhaber.com/images/haberler/2026/04/mezunlar-3858.jpg" length="50000" type="image/jpeg"/>
			<link>https://www.karamanhaber.com/mezunlar/107042/</link>
			<pubDate>Fri, 03 Apr 2026 18:04:52 +0300</pubDate>
			</item></channel>
</rss>