Bu yazı 2070. defa sizin tarafınızdan okunuyor.
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, AKP'nin yıllardır tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak, maalesef bu tek başına iktidar olma imkanının iyi kullanılmadığını söyledi.
Karaman Milletvekili Çalış, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ve partililerle birlikte referandum gezilerini sürdürüyor. Esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sıklaştıran Çalış, Anayasa değişikliği ile kafaların karıştırıldığını ve gündemin değiştirildiğini vurgulayarak, "İktidar partisi AKP'nin maksadı, ağır şartlarda geçim mücadelesi veren Türk milletinin acı gerçeği olan açlık, işsizlik, yoksulluk gibi temel sorunların tartışılmasını önlemektir. Bunlar üzerine örtü çekerek iktidarın bu alandaki karanlık sicilini gözlerden kaçırmaya çalışmaktır." dedi.
Yokluğun, yoksulluğun, açlığın ve yolsuzluğun gerekçesinin Anayasa değişikliği olmadığına da dikkat çeken Karaman Milletvekili Çalış, yaşanan bütün bu sıkıntıların sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu iddia etti. Çalış, yaptığı ziyaretler esnasında konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu Anayasa değişikliği işten atılanları geri döndürmeyecek. Keşke dönebilseler. Köylümüzün, çiftçimizin, esnaflarımızın alınterlerine çare olmayacak. Keşke olabilseydi. Her geçen gün biraz daha ağırlaşan ekonomik koşullara da çözüm olmayacaktır. Evdeki, işteki ve sokaktaki hiç kimsenin derdine derman olmayacaktır."
Karaman Milletvekili Çalış, bütün bu nedenlerden dolayı Anayasa değişikliğine "Hayır" oyu vererek, iktidar partisinin oyununu bozmak gerektiğini ifade etti. Çalış, sandığa atılacak olan her "Hayır" oyunun hükümete "uyarı" niteliğinde olacağını da sözlerine ekledi.
