Reklam

Terörü Öldürerek Bitiremeyiz

Bu yazı 3199.  defa sizin tarafınızdan okunuyor.

Terörü Öldürerek BitiremeyizBir dizi inceleme ve ziyaret için geçtiğimiz gün ilimize gelen Bakan Dinçer, Yunus Emre Konferans Salonunda halka seslendi.

       Cumartesi günü Saat 21:00 de başlayan konferansta kısa bir açılış konuşması yapan Başkan Uğurlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in ilimizde bulunmasında dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Başkan Uğurlu'nun konuşmasının akabinde kürsüye Bakan Dinçer çıktı. Dinçer konuşmasında; "Karaman'da, sizlerin huzurunda olmaktan dolayı çok mutluyum, her birinizi saygıyla kucaklıyorum" dedi.

       Konuşmasında terör olayına da değinen Bakan Dinçer; "Bugüne kadar 1980 yılından 2010 yılına kadar tam 29.800 terörist öldürülmüş, yaklaşık 6.800 arasında şehit vermişiz ve 2.400 kadar da sivil vatandaşımız ölmüş, neredeyse 40.000 insan. Bu güne kadar dağda mücadele eden pkk'lı sayısı da 5.500 civarında, yani ortalama bu güne kadar 5 tane pkk'yı öldürerek yok etmişiz ama hala dağda 5.500 tane terörist var. Bizim burada bir ders çıkartmamız gerekmez mi? öldürerek terörü nihayetlendiremeyeceğimizi, aslında bu işte öldürmenin bir çare olmadığını görmemize kâfi olmamış mıdır? Biz şunu düşünüyoruz, bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir, bir insanı yaşatmak ise tüm insanlığı yaşatmak gibidir o zaman terörü doğuran ve yaşatan şartları ortadan kaldırmak daha doğru olmaz mı?"

       Kriz karamanı vurmadı, Karaman da hiç toplu çıkarma olmadı, yurt içinde ve yurt dışında büyük rakamlarla ifade edilecek küçülmeler yaşanırken, tüm dünyada ticari hacmi %30 küçülürken, Türkiye de %24 küçülürken Karaman'da sadece %4 lük bir küçülme oldu ve Karamanımız hiçbir şekilde işçi desteği konusunda sıkıntı yaşamadı. Biz bu yüzden Karaman'a gıpta ediyor yukardan takdirle bakıyoruz. Karaman için gurur duyulacak bir noktadayız iş adamları ve valiliğimizden edindiğimiz bilgilere göre Karaman ihracatta çok iyi bir noktaya gidiyor ve yılsonuna doğru Karaman'da işsiz kalmayacak. Başka şehirlerden işçi aramaya başlayacaklar.

       Biz ciddi olarak fiziki imkânlarımızı karşıladığımızda diğer ihtiyaçlarımızda öne çıkar onları da karşılarız. Mesela; akşam yemek yemeden aç yatsanız evinizin kapısını, penceresini kilitlemeden mi yatarsınız? Ben bugün aç yattım güvenliğe ne gerek var mı dersiniz? Öyleyse insanların hak ve özgürlükleri ile ilgili ihtiyaçları. Bir toplumun demokrasi ile ilgili ihtiyacı bu toplumun ekonomik gelişmesiyle ilgili ihtiyacın alternatifi değildir, onun tamamlayıcı ve onunla paralel şekilde giden bir ihtiyaçtır.

       Anayasa referandum paketindeki değişiklikler demokrasinin güvenliğini ve ekonominin güvenliğini sağlamaktır." dedi.

Terörü Öldürerek Bitiremeyiz

Terörü Öldürerek Bitiremeyiz



Bu sayfayı Ekle
| Başka...

Yorumlar  

 
+1 #1 anlamadım 13-08-2010 16:44
Sekiz yıldır takip ediyorum sizi besleyerek te bitiremediniz.Çocuk diye saldıklarınızda şehirleri yakıyor.
Alıntı