Bu yazı 3819. defa sizin tarafınızdan okunuyor.
Başyayla Belediye Başkanlığını yüzde 64 gibi büyük bir oy oranı ile Ak Parti Adayı Yusuf Şerafettin Bulgurcu Kazanırken İl genel Meclisinden de Ertuğrul Çalışkan ve Yusuf Ziya Çelik il genel meclisi üyeliğinin tamamını aldılar. Bu başarıda bölgeye yapılan olumlu yatırımların rolü kadar Karamandan aday adayı olan Ertuğrul Çalışkanın bölgeden İl genel Meclisi adaylığında birinci sırada yer almasının da büyük bir katkısı oldu. Ayrıca Milletvekili Lütfi Elvanın bölgede yaptığı çalışmaların ve bölgeye ağırlık vermesinin de çok büyük bir rolü oldu.
Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz İl Genel Meclisinin bir dönem önceki Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Ak Partinin yurt çapındaki büyük hizmetlerinden İlimiz de büyük çapta yararlanmıştır. Karaman’da da büyük yatırımlara imza atılmış ve bu yatırımlar bölgemiz kalkınmasında büyük bir artış oluşturmuştur. Karaman seçmeni de bu hizmetlere karşılık olarak Ak Partiye büyük oranda oy vererek teşekkür etmiştir. Ak Partinin büyük başarı gösterdiği Taşeli Bölgesinde de Ermenek Belediye Başkanlığı gibi çok önemli başarının yanı sıra Başyayla da İl Genelinde en yüksek sonucu alarak iftiharımız olmuştur. Belediye Başkanlığı ile beraber iki il genel meclisi üyeliğinin tamamını yüzde 64 gibi büyük bir farkla kazandık. Bu başarıda bölgenin takdir ve kıymet bilen halkının büyük katkısı vardır. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.
Tüm Karaman'da da Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir sonuç alan partimize gösterilen teveccüh için halkımıza teşekkür ediyoruz. Bize verilen görevi geçtiğimiz 5 yıl içinde İl genel Meclisi olarak en mükemmel şekilde yaptık. Bu dönem Ak partinin 11 üye ile temsil edileceği İl genel Meclisinde de parti ayrımı gözetmeden ve tüm gücümüzle bir çalışma sergileyeceğiz. Bu oylarla halkımız bize daha fazla çalışmamız ve üretmemiz için görev vermiştir. Bu görevi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.