Reklam

Göktepe YİBO'da Açık Büfe Kahvaltı

Bu yazı 2105.  defa sizin tarafınızdan okunuyor.

Göktepe YİBO'da Açık Büfe KahvaltıMilli Eğitim Bakanlığının "öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak ve öğrencilere kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak" amacıyla Pansiyonlu Okullarda "Açık Büfe Projesi" adıyla başlattığı proje kapsamında, Sarıveliler'de tek pansiyonlu okul olan Göktepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 2010-2011 eğitim öğretim yılının başladığı 20 Eylül 2010 günü itibariyle pansiyonda kalan kız ve erkek öğrencilere 'açık büfe' kahvaltı verilmeye başlandı.

       Sarıveliler'de uygulamaya konulan açık büfe kahvaltı uygulaması, Göktepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda başladı. Sabahın ilk saatlerinde kahvaltı yapmak üzere yemekhaneye inen öğrenciler gördükleri manzara karşısında bir hayli şaşırdı. İlk gün 8 çeşitten oluşan menüden diledikleri kadar alarak kahvaltı yapan kız ve erkek öğrencilerin memnuniyetleri yüzlerinden okunuyordu.

       Yatılı öğrencilerin daha çok desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balkaya, "Ailesinden ayrı bir şekilde eğitimine devam eden bu çocuklarımızın daha çok ilgiye ihtiyaçları var. Açık büfe kahvaltı uygulaması ile çocuklarımıza bir nebze de olsa aile ortamını oluşturarak memnun olmalarını sağlamak ve kendilerine olan özgüvenlerini artırmaktır." dedi.

       Açık büfe kahvaltı uygulaması bilinenin aksine artı bir masraf değil, tasarruf sağladığının altını çizen Balkaya, "Çocuklarımıza yiyecek kısıtlaması getirmeden kahvaltıda istediği çeşitten istediği kadar alma imkânı sağlanarak israfın önüne geçmiş oluyoruz. Çöpe dökülen yiyecekleri azaltarak okul bütçesine ve dolayısı ile ulusal bütçeye katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu uygulama ile birlikte öğrenci yurdumuzda büyük ölçüde tasarruf sağlanacağına inanıyorum. İmkânlarımız dâhilinde ileriki günlerde diğer öğünlerde de açık büfe sistemine geçmek üzere bu yöndeki çalışmalarımız devam edecektir. " diye konuştu.

       Açık büfede peynir ve zeytin çeşitlerinin yanında yumurta, bal, reçel gibi yiyecekler yer alacak. Kahvaltıda en az 8-10 çeşit yiyecek verilecek. Belli aralıklarla özellikle hafta sonları teşvik için kahvaltıda çorba çeşitleri de verilebilecektir. Hafta sonlarında kahvaltı için ayrılan zaman daha uzun tutulacak ve diğer yiyeceklerin yanı sıra börek, menemen, sahanda yumurta ve omlet çeşitleri de verilecek. Bu uygulama ile birlikte öğrencilere memnuniyet anketi yapılarak, görüşler doğrultusunda gerekli tedbirler alınacak.

Göktepe YİBO'da Açık Büfe Kahvaltı

Göktepe YİBO'da Açık Büfe Kahvaltı



Bu sayfayı Ekle
| Başka...
MZE_GF